Pretraga

Ovo je definitivno razred mjeseca: Omiljenoj razrednici maturanti pripremili dirljivo iznenađenje

A- A+

Prošle školske godine iz Gimnazije Pula nam je stigla prekrasna vijest o maturantima koji su dobili kopiju testa prije no što su ga trebali pisati, ali ju nisu iskoristili. O tome su odlučili obavijestiti svoga profesora. Nova lijepa vijest iz te škole stiže nam ovih dana. Iako maturantima nastava završava tek za šest mjeseci, svojoj su omiljenoj razrednici već sada pripremili dirljivo iznenađenje.

U fokusu javnosti češće priče o lošem odnosu učenika i nastavnika, ali priča iz Gimnazije Pula zasjenjuje svaku od njih. Maturanti tamošnjeg 4. f razreda svojoj su omiljenoj razrednici, profesorici Silviji Starčić, pripremili prekrasno iznenađenje.

 ‘Tog dana dobili smo prijateljicu, dobili smo još jednu mamu’

Izdvojeni članak

Razred mjeseca: Maturanti u Puli pronašli test koji su trebali pisati pa sve pošteno priznali profesoru

Naime, jučer su proslavili svoju treću godišnjicu otkako im je profesorica Starčić razrednica te su joj tim povodom izradili plaketu u znak zahvalnosti. Nezaobilazni su dio iznenađenja bili i torta te cvijeće.

– To je bila ‘zadnja’ službena godišnjica. Iako ona za nekoliko mjeseci više neće biti naša razrednica, zauvijek će ostati naša raska. Bilo je predivno ove tri godine, ali čemu tuga? Ima se još šest mjeseci za odraditi, ali opet sutra je posljednji put 23. studenog. I kad se toga sjetimo, srce nam se polako slama. Kad prije? Toga dana prije tri godine dobili smo novu najbolju razrednicu. Zapravo tog dana dobili smo prijateljicu, dobili smo još jednu mamu. Znali smo zanemarivati svoje obveze. Draže nam je bilo gledanje filmova, internet nego li čitanje lektira, pričanje nego li gramatika i književnost. Ona nikada nije digla ruke od nas. Uvijek je našla rješenje za svaki naš problem, borila se s nama protiv svih i za nas. I još uvijek se bori. Posebna je bili svima, kaže nam učenica Dražena.

Profesorica omiljena i među bivšim učenicima

Izdvojeni članak

Pulske maturante vršnjaci su proglasili luzerima jer su bili pošteni: To nam je malo zasmetalo pa smo potegnuli do Pule

Dodaje kako je njihova omiljena profesorica odgojila brojne generacije, a i dan danas na sat Hrvatskog jezika znaju navratiti njeni prijašnji učenici – da ju pozdrave i zahvale joj za sve.

– Osim što je najbolja profesorica Hrvatskog jezika, osim što najbolje priprema učenike za državnu maturu ona je puno više od toga. Ono što nas profesorica Silvia uči ne piše u knjigama i ne može se izračunati kalkulatorom. To se može samo proživjeti. Hvala joj za sve u ime njenog 4. f razreda. U ime njenih jezičara. Hvala Vam za svaki Vaš osmijeh, za svaku Vašu vjeru i nadu u nas. Za sve znanje koje ste nam prenijeli i koje nam prenosite, za sve satove koje ste nam poklonili za učenje drugih predmeta. Sutradan koji god fakultet upisali, kakve god zgode doživjeli svatko će od nas nekim dijelom svoga bića ostati jezičar 4. f ili slatka patka profesorice Silvije, kako nas voli zvati. Lijepo je vidjeti da i danas u školama ima profesora kao što je ona, zaključuje Dražena.

Ovo je definitivno razred mjeseca: Omiljenoj razrednici maturanti pripremili dirljivo iznenađenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap