Pretraga

Deset najmanjih srednjih škola u Hrvatskoj po broju učenika

A- A+

ss-jkozarca-djurdjenovac.skole.hr

Izdvojeni članak

Deset najvećih srednjih škola u Hrvatskoj po broju učenika

Najmanja državna srednja škola po broju učenika nalazi se u Đurđenovcu i pohađa je svega 67 učenika. U ovoj školi učenici se obrazuju za šest zanimanja kroz četiri smjera, a postoje tri smjera i za odrasle polaznike, koji se žele prekvalificirati ili doškolovati. Među najmanjih deset škola još tri ih ima manje od 100 učenika. To su srednja škola u Čabru, Dalju i Buzetu. Od četiri najmanje, u Đurđenovcu i Dalju su isključivo strukovne, dok srednje škole u Čabru i Buzetu imaju uz strukovne smjerove i opću gimnaziju.

Đurđenovac je općina od 6743 stanovnika u Osječko – baranjskoj županiji, koja ima po broju učenika najmanju srednju školu u Hrvatskoj. Ovu školu Josipa Kozarca u Đurđenovcu pohađa 67 učenika raspoređenih u četiri strukovna smjera. Među deset najmanjih još ih tri ima ispod 100 učenika. To su srednje škole u Čabru, Dalju i Buzetu. Podatke o brojevima učenika dobili smo od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U skupini najmanjih srednjih škola našle su se i osobito zanimljive dvije otočke, SŠ Bartula Kašića na Pagu i SŠ Antun Matijašević Karamaneo na Visu.

Paška škola Bartula Kašića, obrazuje učenike kroz tri smjera – opće gimnazijski i ugostiteljski za zanimanja kuhara i konobara dok se na trećem smjeru obrazuju se odrasli za lokalno zastupljeno zanimanje čipkara odnosno čipkarice.

Srednju školu Antun Matijašević Karamaneo na Visu pohađa 107 učenika, a smjerovi u školi su opća gimnazija te ugostiteljska škola sa zanimanjima kuhar i konobar. Škola primjenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, jedina je umjetnička srednja škola unutar deset najmanjih po broju učenika u Hrvatskoj. U ovoj školi nastavu pohađa 110 učenika raspoređenih u četiri smjera a to su slikarski, kiparski, grafički i tekstilni.

Evo kompletna lista deset najmanjih državnih srednjih škola po broju učenika.

Deset najmanjih srednjih škola u Hrvatskoj po broju učenika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap