Pretraga

Dokaz da je posao učitelja zahtjevniji od ostalih zanimanja

A- A+

Prosvjetari diljem svijeta suočavaju se s brojnim predrasudama. Dok jedni misle da se radi o neambicioznim ljudima te ih nazivaju mediokritetom, drugi ističu njihove slobodne vikende, ljetne mjesece te uspoređuju plaće. Koliko god bili ujedinjeni mišljenjem da odrađuju lagan posao, pogledajte video koji će vam možda bar malo približiti probleme s kojima se svakodnevno susreću na svom radnom mjestu.

Screenshot YouTube

Iako se učitelje, nastavnike ili profesore degradira u odnosu na druga zanimanja, činjenica je da je njihov posao od krucijalne važnosti. Osim što postavljaju temelje te oblikuju mlade ljude, također se uz roditelje brinu o odgoju djece pa s njima proživljavaju i najteže adolescentsko razdoblje. Možda se njihov posao svodi na pet dana u tjednu, što opet nije pravilo, i možda imaju više slobodnog vremena od ostalih radnika, no ispostavlja se da učitelji zapravo imaju najteži posao.

Izdvojeni članak

Najgori iz struke: Nastavnici koji nikako ne bi smjeli predavati

Sjetite se kad ste krenuli u osnovnu školu koliko ste pitanja imali za svoje učitelje, kako ste bili osjetljivi na njihove odgovore ili ponašanje, ali i toga da su nam u dječjoj dobi učitelji zapravo bili idoli.

Suočeni s mladim umovima koje moraju paziti, oblikovati i posvetiti u potpunosti, učitelji se svakodnevno nose s mnoštvom problema koji su uključeni u opis njihova posla.

Istina da je nastavnicima ili profesorima tim teže što se suočavaju sa starijim odjeljenjima koje je teže zainteresirati, smiriti ili podučavati, ali imajte na umu da učitelji sve navedeno trebaju postići s osjetljivom djecom kojoj nije lako dokazati neke stvari.

U videu BuzzFeeda pogledajte samo nekoliko situacija s kojima se učitelji moraju nositi pa ćete možda uvidjeti važnost njihova posla kao i težine obavljanja istoga na pravi način.

Copy link
Powered by Social Snap