Pretraga

Drama u susjedstvu: Učitelji nakon cijepljenja razvili nuspojave, škola otkazala nastavu

A- A+

Zbog bolovanja čak 26 učitelja, Osnovna Mihe Pintar(j)a Toleda u Velenju otkazala je nastavu jer, kako kažu, nemaju dovoljno osoblja. Učitelji su na bolovanje otišli zbog snažnih nuspojava koje su dobili nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

Foto: Unsplash; Steven Cornfield

– Jučer je čak 2/3 učitelja naše škole cijepljeno protiv Covida 19. Iz minute u minutu cijepljeni učitelji javljaju kako imaju snažne reakcije na cjepivo pa smo upravo došli do zaključka da smo, zbog odsustva 26 učitelja, prisiljeni da u petak, 12. ožujka 2021. otkažemo cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemamo dovoljno osoblja za izvođenje nastave, napisao je tako sinoć na stranicama škole ravnatelj Sebastjan Kukovec.

Osnovna Mihe Pintar(j)a Toleda u Velenju u Sloveniji nakon cijepljenja učitelja AstraZenecom otkazala je nastavu za sve učenike. Učitelji su nakon cijepljenja primijetili simptome poput glavobolje, vrtoglavice i temperature preko 39 stupnjeva. Škola će stoga danas raditi samo za učenike od prvog do trećeg razreda koje nema tko čuvati. Ravnatelj je već najavio i nadoknadu izgubljenog radnog dana.

– Dragi roditelji, još jednom mi dopustite da se iskreno ispričam zbog ove situacije i zahvalim vam na razumijevanju. Ljubazno vas molim da pomognete obavijestiti roditelje djece u razredima u kojima su vaša djeca jer se bojim da neki roditelji ovu obavijest neće vidjeti ovako kasno. Unaprijed zahvaljujem na vašoj predanosti i pomoći u suočavanju s ovom hitnom situacijom i želim vam lijep ostatak večeri i lijep produženi vikend našim učenicima, zaključio je Kukovec.

Dom zdravlja: Nitko nije bio na Hitnoj

Ravnatelj Doma Zdravlja Ječenje Janko Šteharnik za Delo je izjavio kako je u njegovom domu zdravlja 650 djelatnika u obrazovanju, odnosno sve koji su se željeli cijepiti. No kako tvrdi Šteharnik, nigdje nisu zabilježene nuspojave, već je samo jedan učitelj iz spomenute osnovne škole sinoć obavijestio liječnika o problemima cijepljenja.

– Cijepili smo mnoge kronične bolesnike, ali takvi problemi nisu zabilježeni. Uz to, sinoć nije bilo nikoga na hitnoj. Uostalom, nuspojave su normalne, a najčešće prođu za 24sata, poručio je Šteharnik.

Razočaran je što zbog nuspojava veliki broj ljudi otkazuje najavljeno cijepljenje.

– Zapravo je to najžalosnije jer pokazuje da ćemo cijelo vrijeme imati epidemiju. Možda će nas spasiti samo uvođenje cijepnog lista za Hrvatsku, zaključio je za Delo, aludirajući na to da veliki broj Slovenaca godišnji provodi u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Sindikat razočaran aplikacijom za prijavu cijepljenja: Zaboravili ste na učitelje!

Koordinator cijepljenja: Učitelji previše kukaju

Probleme učitelja, javlja Žurnal24, komentirao i državni tajnik i koordinator masovnog cijepljenja Jelko Kacin, koji je učitelje prozvao da “na veliko jamraju”, odnosno puno kukaju.

– Jučer se dogodilo da su u Velenju puno jadikovali zbog bolova u ramenu. Vjerujem da će tijekom vikenda sve biti u redu i da će škola normalno početi, rekao je Kacin.

SUDJELUJTE U ANKETI:

Drama u susjedstvu: Učitelji nakon cijepljenja razvili nuspojave, škola otkazala nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap