Pretraga

[Foto] Svojim izumima riječki će studenti poboljšati nastavu stotinama učenika

A- A+

Električni bubnjevi koji sviraju na dodir, senzorna hobotnica, medvjed komunikator, komunikator za Matematiku, glazbena smart ploča samo su neki od edukativnih didaktičkih pomagala koje su studenti Tehničkog fakulteta u Rijeci u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje izradili za učenike s poteškoćama u razvoju. Nova će im pomagala izrađena isključivo za njih itekako doprinjeti u rehabilitaciji i obrazovanju.

Foto: http://centar-odgojiobrazovanje-ri.skole.hr/

Izdvojeni članak

Prvi u Hrvatskoj:Tehnički fakultet u Rijeci napravio ‘Shazam za kosti’ za buduće liječnike

Ova pomagala koje su studenti besplatno izradili za učenike Centra, oni će koristiti u asistivnoj tehnologiji, odnosno na rehabilitacijskom smjeru na kojem osobe s teškoćama u razvoju u svakodnevnom životu koriste tehnologiju kako bi mogle komunicirati s drugima te obavljati sve one radnje koje su im inače posve nedostižne. 

Glavna svrha didaktičkih naprava je održavanje, odnosno unaprjeđenje funkcionalnih sposobnosti osoba s posebnim potrebama, a cjelokupni projekt nastao je kao prijedlog profesora Miroslava Vrankića koji je želio da studenti o humanoj tehnologiji uče kroz rad sa stvarnim korisnicima takvih pomagala. 

Kako je istaknuo riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, do ovog hvalevrijednog projekta ne bi došlo da u njemu nisu sudjelovali kreativni rehabilitatori i nastavnici Centra za odgoj i obrazovanje, kao i studenata Tehničkoga fakulteta koji su ideje uspješno realizirali.

Osim predstavljenih električnih bubnjeva koji sviraju na dodir, senzorne hobotnice, odnosno svjetlosnih terapeuta, medvjeda komunikatora, komunikatora za Matematiku i glazbene smart ploče, u izradi je još šet novih pomagala.  

Foto: http://centar-odgojiobrazovanje-ri.skole.hr/

[Foto] Svojim izumima riječki će studenti poboljšati nastavu stotinama učenika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap