Pretraga

Fuchs komentirao najave o cijepljenju djece po školama

A- A+

Ministar Radovan Fuchs odgovarao je danas na pitanja novinara o cijepljenju učenika. Kaže kako se djeca svakako neće cijepiti u školama, jer za to postoje ordinacije, no nada se kako će roditelji o mogućnosti  cijepljenja razgovarati sa svojom djecom.

radovan fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs
Foto: Denis Gaščić, srednja.hr

– Cijepljenje po školama, ne. Postoje pojedina mjesta gdje se to može napraviti. Postoji školska medicina, na kraju krajeva roditelji moraju odlučiti hoće li cijepiti svoju djecu ili ne, kazao je u srijedu ministar Radovan Fuchs.

Ministar znanosti i obrazovanja danas je, nakon predstavljanja rezultata utjecaja pandemije na odgojno-obrazovni sustav, odgovarao na novinarska pitanja, a pritom komentirao najave i o cijepljenju djece po školama, kojeg, kako je rekao, neće biti. Fuchs, štoviše, naglašava kako njegovo ministarstvo neće vršiti pritisak na roditelje da cijepe svoju djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Ako je cjepivo dobrovoljno, nemamo što propisivati roditeljima. Roditelji su ti koji će odlučiti žele li cijepiti djecu ili ne, nadam se u dogovoru sa samom djecom, rekao je ministar.

Izdvojeni članak

Veliko istraživanje Borisa Jokića: Škole moraju ostati otvorene, djeci smetaju i maske

Naglasio je činjenicu da su pojedina cjepiva dozvoljena za primjenu na djeci od 12 godina naviše, no misli kako bi bilo korisno da roditelji razmisle o cijepljenju djece.

– Sigurno nećemo naređivati djeci da se moraju cijepiti, možemo jedino preporučivati, no i to će vjerojatno raditi drugo ministarstvo, zaključio je Fuchs.

Izdvojeni članak
ivana pavić šimetin

Je li Capakovoj zamjenici netko naredio da pušta probne balone o cijepljenju djece?

Podsjetimo, Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u javnosti je postala prepoznatljiva po ishitrenim izjavama o cijepljenju. Čak je i najavila kako najesen počinje cijepljenje učenika po školama, što je ministar sada opovrgnuo.

 

Fuchs komentirao najave o cijepljenju djece po školama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap