Pretraga

Fuchs otkrio koliko je nastavnika preboljelo koronu: Pisat će HZJZ-u da konačno cijepi djelatnike škola

A- A+

Ministar Fuchs rekao je danas kako je oko 12 posto nastavnika preboljelo koronavirus, no brine ga što lokalni stožeri nisu, kako je bilo dogovoreno, prioritetno cijepili nastavnike. Cijepljenje prosvjetara, tvrdi ministar, jako bitno jer se približava državna matura.

Radovan Fuchs

foto: Denis Gaščić, srednja.hr

Radovan Fuchs uputit će apel HZJZ-u da kontaktira lokalne stožere u vezi cijepljenja prosvjetnih radnika, objavila je danas Vlada. Ministar je ustvrdio da se dosad procijepio niz prosvjetara, a oko 12 posto ih je preboljelo COVID-19.

– Mislim da se u svim županijama cijepe i profesori, odnosno niz profesora se cijepio i kroz osnovne kanale cijepljenja, od obiteljskih liječnika, pa kroz ugrožene skupine itd., rekao je Fuchs novinarima komentirajući tvrdnje da devet županija još nije krenulo s cijepljenjem prosvjetara.

Fuchs kaže kako postoje preporuke i kako ne može odgovoriti na pitanje zašto u nekoj županiji lokalni stožeri nisu primijenili takav način cijepljenja. Napomenuo je da svi imaju vrlo egzaktne popise s imenima i prezimenima te OIB-ima nastavnika koji se žeče cijepiti, zbog čega će opet uputiti apel Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo da kontaktira lokalne stožere.

Izdvojeni članak
cjepivo cijepljenje korona covid-19

Sindikat opet pisao HZJZ-u: U 9 županija nema nikakvih informacija o cijepljenju nastavnika

Ministar je istaknuo i da je cijepljenje prosvjetara jako bitno jer se približava državna matura, pa učitelji koji će biti angažirani na maturi moraju biti procijepljeni.

O povratku učenika u klupe, kaže, odlučuju lokalni stožeri.

Fuchs otkrio koliko je nastavnika preboljelo koronu: Pisat će HZJZ-u da konačno cijepi djelatnike škola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap