Pretraga

Grad Zagreb odlučio: Svi učenici vraćaju se u školske klupe

A- A+

Izgleda da je online nastavi u Gradu Zagrebu došao kraj. Gradski ured za obrazovanje odlučio je kako će od ponedjeljka svih 35.417 učenika srednjih škola nastavu pratiti iz školskih klupa.

Foto: Pixabay

Svi se srednjoškolci u Zagrebu od ponedjeljka vraćaju u školske klupe.

– Sukladno Zaključku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Grada Zagreba koji je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba donio 28. siječnja 2021. godine, od ponedjeljka, 8. veljače 2021. godine, za sve učenike redovnih i umjetničkih osnovnih i
srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu A, kažu nam iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Ističu kako je na današnji dan u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba 1 učenik i 11 djelatnika manje pozitivnih na koronavirus no što je to bilo prvi dan drugog polugodišta, 18. siječnja 2021. godine.

– Grad Zagreb nastavit će svakodnevnu komunikaciju sa školama, lokalnim stožerom, epidemiološkim službama i resornim ministarstvom te će se eventualne izmjene u organizaciji rada pojedine škole, odnosno nastavi pojedinog razrednog odjela škole, donositi sukladno uputama i preporukama nadležnih epidemioloških službi, zaključuju iz Gradskog ureda u odgovoru koji potpisuje pročelnik Ivica Lovrić.

Grad Zagreb, prema podacima MZO-a, ima 35.417 učenika srednjih škola. Ako im se pribroje i osnovnoškolci, od ponedjeljka će u zagrebačkim školskim klupama biti ukupno 98.2273 učenika.

– Škola ide kako je planirano, tu zasad nemamo većih problema, djeca su u školama od prvog do osmog razreda, situacija je stabilna u skladu s općom epidemiološkom situacijom. Ako se ovakvo stanje nastavi i bude isto, onda će se svi učenici vratiti u škole, komentirao je danas nakon sjednice Vlade ministar Radovan Fuchs.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap