Pretraga

Hrvatski studiji se potpuno izblamirali nepismenim oglasom za posao

A- A+

Unatoč brojnim nagomilanim problemima u posljednjih godinu i pol dana, Hrvatski studiji i dalje zapošljavaju nove nastavnike, bez obzira na rok u prosincu, nakon kojeg Ministarstvo obrazovanja mora odlučiti o davanju ili uskrati dopusnice ovom visokom učilištu. Nakon otprilike 30 otvorenih natječaja za posao u periodu od veljače do lipnja ove godine, Hrvatski studiji sada nepismenim oglasom za posao traže docenta koji će predavati na njihovu Odsjeku za filozofiju.

Foto: Screenshot

Na stranicama EURAXESS-a, europske inicijative koja istraživačima i znanstvenicima pruža informacije o mobilnosti, daljnjim mogućnostima u karijeri pa tako i novim poslovima, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu objavili su oglas za posao kojim traže docenta iz polja filozofije.

Izdvojeni članak

[AFERA KOEFICIJENTI] Većina fakulteta u Zagrebu nije oštećena obustavom zapošljavanja i napredovanja, no neki dekani pozivaju na sankcioniranje odgovornih

Otvaranjem dodatnih informacija o radnom mjestu i ostalim uvjetima, teško je oteti se dojmu da je tekst na engleskom dobiven korištenjem – Google prevoditelja. Ipak, možda i nije s obzirom da je u jednom dijelu umjesto ‘with’ napisano ‘whit’ – što se teško može protumačiti kao tipfeler s obzirom na nepismenost teksta u cjelini.

Inače, iz priloženog je vidljivo da Hrvatski studiji i dalje zapošljavaju, bez obzira na čak 33 otvorena javna natječaja za posao u periodu od sredine siječnja do početka lipnja, zbog čega je Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja zatražio upravni nadzor nad Sveučilištem.

Osim toga, Ministarstvo je dalo mišljenje da su HS ilegalno ustrojeni i da nezakonito izvode nastavu. To je mišljenje znakovito s obzirom na sredinu prosinca, kada će Ministarstvo morati odlučiti o davanju ili uskrati dopusnice Hrvatskim studijima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap