Pretraga

HZJZ je izdao novu uputu za škole: Objavili su je na zadnji dan nastave

A- A+

Upute za organizaciju nastave u ovoj školskoj godini izašle su još u kolovozu 2020. i od tada se nisu previše mijenjale. Sve do prošlog petka, što je ujedno bio i posljednji nastavni dan u školama.

Foto: Dids; Pexels

Nastavna godina završila je 18. lipnja, a baš tog dana HZJZ je odlučio u jednom dijelu izmijeniti epidemiološke upute za organizaciju nastave u školama. Novom uputom omogućuje se spajanje odgojno-obrazovnih grupa.

– Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju kao i doba godine, potrebno je prilagoditi preporuke: omoguće se spajanje i miješanje pojedinih odgojno-obrazovnih grupa. Potrebno je koliko je moguće održavati što stalniji sastav novoformiranih odgojno-obrazovnih grupa kako bi u slučaju pojave zaraze što manje djece i odraslih bilo u kontaktu s pozitivnom osobom. Klimatizacijski i ventilacijski uređaji mogu se koristiti na način da su redovito i odgovarajuće održavani te na način da jako ne kovitlaju zrak, piše u novoj uputi HZJZ-a.

No, iako je redovna nastava završena, ova uputa omogućuje miješanje učenika različitih razrednih odjela na dopunskom radu, odnosno tzv. produžnoj nastavi. Naime, za učenike koji na kraju nastavne godine imaju nedovoljan iz najviše dva predmeta, škole su morale organizirati dopunski rad. Dopunski rad traje između 10 i 25 sati po predmetu i odvija se u okviru 40-satnog radnog tjedna. Također, upute se odnose i na rad predškolskih ustanova gdje su se prethodnih godina obično u ljetnim mjesecima spajale manje grupe djece.

Novu uputu HZJZ-a za škole možete vidjeti u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [153.59 KB]

Copy link
Powered by Social Snap