Pretraga

I druga županija donijela odluku: Srednjoškolci online do 12. veljače, izuzetak su maturanti

A- A+

Nakon Brodsko-posavske i Primorsko-goranska županija donijela je odluku o organizaciji nastave nakon 1. veljače. Srednjoškolci iz PGŽ ostaju na online nastavi najmanje do 12. veljače, a izuzetak su maturanti koji se vraćaju u klupe. U školu se vraćaju i stariji osnovci.

Foto: srednja.hr

O tome kako će se nakon 1. veljače odvijati nastava, odlučivat će svaka županija samostalno, dogovor je to Ministarstva obrazovanja i epidemiologa. Župan Zlatko Komadina donio je Odluku o organizaciji nastave na području Primorsko-goranske županije, u suradnji sa Stožerom, ravnateljima i epidemiolozima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, priopćeno je iz županije.

– Prema Odluci, od 1. veljače 2021. do 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati prema modelu A (nastava u školi), osim u OŠ Sv. Matej Viškovo koja će provoditi nastavu prema Modelu B (mješoviti oblik nastave – dijelom u školi, dijelom na daljinu). Od 1. veljače 2021. do 12. veljače 2021. godine u srednjim školama nastava će se provoditi prema Modelu C (nastava na daljinu), izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koji će provoditi nastavu prema Modelu A (nastava u školi), stoji u odluci župana Komadine.

Napomenimo kako je Primorsko-goranska, uz Istarsku, do sada bila jedina županija u kojoj su svi učenici, dakle i maturanti, bili na C modelu nastave. Maturanti u ostatku Hrvatske u klupe su se vratili s početkom polugodišta.

Podsjetimo već jučer je odluku o organizaciji nastave donijela i Brodsko-posavska županija. Ondje se u škole vraćaju svi učenici, a više o tome možete čitati OVDJE.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap