Pretraga

[INFOGRAFIKA] Učenici i profesori vape: Vratite zaključivanje ocjena na polugodištima

A- A+

Otkako je bivši ministar Željko Jovanović donio odluku o ukidanju zaključivanja ocjena na polugodištu, učenici i profesori ne iskazuju previše veselja. Već dvije godine razne ankete, ali i brojne izjave profesora, učenika i njihovih roditelja otkrivaju kako raste nezadovoljstvo tom odlukom, a istovremeno pada broj dobrih ocjena na kraju godine. Bliži se kraj polugodišta, a mišljenje se ni ove godine nije promijenilo.

Učenicima osnovnih i srednjih škola od 2012. godine ne zaključuju se ocjene na polugodištu. Odlukom bivšeg ministra Željka Jovanovića nisu zadovoljni učenici, njihovi roditelji, ali ni profesori. Iako je na čelu MZOS-a nova figura – Vedran Mornar, odluka o ukidanju zaključnih ocjena na polugodištu nije odbačena.

Kroz posljednje dvije godine često se potezala rasprava o posljedicama Jovanovićeva poteza i u većini slučajeva učenici i njihovi roditelji, profesori te ravnatelji iskazivali su svoje negodovanje. Drugačije nije ni ovih dana, a kako se bliži kraj polugodišta, zaposlenici osnovnih i srednjih škola već se psihički pripremaju na više posla koje ne urodi plodom.

Obuhvatili smo najbitnije što po pitanju nezaključivanja na polugodištu smatraju učenici, ali i kako se ta odluka odrazila na ocjene srednjoškolaca. Provjerite u infografici ispod kakav su stav učenici imali na kraju školske godine 2012/2013, kakav u prvom polugodištu prošle godine i kako se srozao broj petica te porastao broj jedinica na kraju posljednje dvije školske godine.

Infografika: Srednja.hr / Andrea Barać (desni klik -> pogledaj fotografiju)

Copy link
Powered by Social Snap