Pretraga

Ne vraćaju se u svi osnovci u škole: Istra donijela drugačiju odluku o nastavi

A- A+

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković izjavio je kako se od ponedjeljka u škole vraćaju svi učenici osnovnih škola. No, Istarska županija donijela je drugačiju odluku prema kojoj učenici od 5. do 8. razreda ostaju na online nastavi, a u škole će ići samo učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola te maturanti.

Foto: srednja.hr

Premijer Andrej Plenković je na današnjoj sjednici najavio popuštanje epidemioloških mjera. Kako je rekao, učenici od petog do osmog razreda od ponedjeljka krenut će na nastavu uživo, dok srednjoškolci (osim maturanata) nastavljaju s online nastavom. Mnoge županjie već su tako i samostalno odlučile.

No, Istarska županija donijela je drugačiju odluku.

Kako piše u dokumentu koji potpisuje načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac, od 1. do 15. veljače nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola Istarske županije odvijat će se prema modelu A (nastava u školi).  U višim razredima osnovnih škola, od 5. do 8. razreda, te u srednjim školama od 1. do 3. razreda u Istarskoj županiji, nastava će se odvijati prema modelu C – nastava na daljinu (online).  Također, od ponedjeljka do 15. veljače nastava za maturante srednjih škola Istarske županije, odvijat će se prema modelu A (nastava u školi), s pripadajućom praksom.

Izdvojeni članak

Vlada najavila popuštanje epidemioloških mjera: Neki će u školu, ali dobar dio učenika nastavlja online

Podsjetimo, Istarska je jedina županija uz Primorsko-goransku u kojoj su maturanti prva dva tjedna ovog polugodišta imali nastavu na daljinu. Maturanti u ostatku Hrvatske imali su nastavu prema A modelu.

– Odluka je prethodno dostavljena i Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, te osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, stoji u tekstu najnovije odluke istarskog Stožera.

Ne vraćaju se u svi osnovci u škole: Istra donijela drugačiju odluku o nastavi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap