Pretraga

Izašla lista alata koji će se koristiti u online nastavi: Ovo su prednosti i slabe strane popularnih platformi

Iako je glavna preporuka školama da nastavu izvode u učionicama, u pojedinima koje ne mogu osigurati propisanu distancu među đacima ona će se izvoditi na mješovit način – djelomično uživo, djelomično online. CARNET je izradio popis alata koji se mogu koristiti u online nastavi, sa svim njihovim prednostima i slabim stranama.

Foto: Julia M Cameron, Pexels

Za potrebe provedbe nastave na daljinu CARNET je objavio pregled rješenja, dostupnih CARNET-ovih usluga i alata kojima korisnici mogu pristupiti svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr.

CARNET dobio više od 1,3 milijarde kuna: Otkrili kako će ih potrošiti na unaprjeđenje škola

– Nastavnici, učitelji i učenici sve navedene usluge i alate mogu koristiti besplatno, a kao pomoć pri korištenju dostupne su im i brojne pisane i video upute. Na mrežnoj stranici Udaljeno učenje od sada je dostupan i dokument u kojemu korisnici na jednom mjestu mogu pronaći najvažnije informacije o sveobuhvatnim online sustavima koji omogućuju organiziranje i provođenje nastave na daljinu na razini škole. U dokumentu je dostupan pregled osnovnih značajki online sustava za organizaciju i provođenje nastave na daljinu kao i videokonferencijskih alata, njihove prednosti i nedostaci te pregled njihovih funkcionalnosti prikladnih za pojedine nastavne aktivnosti, poručuju iz CARNET-a.

Među alatima koje nastavnici i učenici mogu koristiti nalaze se Loomen, MS Teams, Google Classroom, Yammer, a od videokonferencijskih alata to su Google Meet, Zoom, Adobe Connect, Cisco Webex i dr. Koje su prednosti i mane navedenih platformi, možete vidjeti u dokumentu ispod (ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu). Za ponavljanje gradiva i učenje kroz zanimljive kvizove, prijavite se u naš sustav kvizovi.srednja.hr.

Download [265.54 KB]

Izašla lista alata koji će se koristiti u online nastavi: Ovo su prednosti i slabe strane popularnih platformi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap