Pretraga

Jedna od najstarijih škola u Hrvatskoj slavi 395. rođendan: Pripremaju Escape room i razna predavanja

Kako bi proslavili svoj rođendan, Prva riječka hrvatska gimnazija pripremila je bogat program proslave za učenike i sve zainteresirane u Rijeci. Tako će učenici moći sudjelovati u natjecanjima ili pak Escape roomu, pratiti književni festival ili slušati predavanje Borisa Jokića.

Prva riječka hrvatska gimnazija

Foto: Prva riječka hrvatska gimnazija

Prva riječka hrvatska gimnazija ove godine slavi 395. godišnjicu osnutka škole, a za proslavu posvetit će jedan cijeli tjedan, do 25. studenog. Učenici i nastavnici pripremili su raznovrstan program, a za sam datum rođendana, 23. studenog u 15 sati, održat će se i svečana akademija u Konferencijskoj dvorani ‘Agram’ u Rijeci.

Uključena i Gimnazija Sisak

Jedna od većih aktivnosti književni je festival ‘Rijeka riječi’ koji se održava 21. i 22. studenog u javnom gradskom prostoru u Filodrammatici, a gosti će biti hrvatski suvremeni književnici – Ivana Bodrožić, Monika Herceg, Zoran Žmirić, Frida Šarar, Marko Tomaš i Martina Frka Milotić. Program organiziraju knjižničarka Sandra Vidović i profesorica hrvatskog jezika Helena de Karina.

– Ideja nam je uključiti što više srednjoškolaca, a cilj je participacija mladih u životu Rijeke. Zato smo u program uključili i ostale zainteresirane riječke srednje škole, kao i Gimnaziju Sisak s kojom smo prošle školske godine započele suradnju, kazala nam je Karina.

Izdvojeni članak
vježbanje sport tjelesni tzk

Vježbanje prije sata poboljšava pažnju srednjoškolaca na nastavi, pokazalo istraživanje

Film o bivšim učenicima – sportašima

Uz književni program, 22. studenog održava se rasprava ‘Škola i građanski (ne)posluh’ gdje će gosti predavači Boris Jokić i Karin Doolan raspravljati o ulozi škole u socijalizaciji aktivnih građanki i građana. U školi će se također puštati film ‘Sportski pozdrav iz Prve riječke’ o uspješnim sportašima koji su bili učenici ove škole, budući da ove godine škola slavi i 30. rođendan Školskog sportskog društva Gimnazijalac.

U tjednu proslave održat će se i Actionbound kviz, natjecanje u sudoku, predavanje o Euromathu, humanitarna akcija prodaja suvenira koje su izradili učenici te Escape room (STEM). Proslava će završiti na krajem polugodišta, odnosno 14. prosinca, obilježavanjem 35 godina glazbene povijesti Združenog zbora Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića.

prva riječka hrvatska gimnazija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap