Pretraga

Jedna škola ipak nije u potpunosti zatvorena, a razlog je itekako opravdan

A- A+

U Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek radi se punom parom. No, u školi nema učenika. Budući da škola posjeduje preko 30.000 presadnica, kako one ne bi propale, krenuli su ih prodavati. Marin Marić, voditelj poljoprivredne prakse, kaže kako su učenici školu morali napustiti kad je bilo najviše posla, no u rad su se bacili gotovo svi, od Uprave do čistačica.

Screenshot: YouTube

Nastavnici, ali i ostali zaposlenici Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek zasukali su rukave i bacili se na posao.

– U plasteniku imamo preko 30.000 presadnica i one su počele propadati. Morali smo nešto učiniti s njima, kaže Marin Marić, voditelj poljoprivredne prakse.

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, inače, jedna je od strukovno najopremljenijih škola. U plasteniku kraj škole učenici tako tijekom cijele godine uzgajaju različite biljke te se tako prate cijeli ciklus njihova rasta.

Učenici otišli baš kad su mogli svašta naučiti

No, ove godine počela je online nastava i učenici su u ključnom trenutku morali napustiti školu.

– Otišli su baš kad je bilo najviše posla. Budući da nije imao tko raditi, uključili su se svi od Uprave preko nastavnika do čistačica, priča nam Marić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

PODRŽITE NAŠE UČENIKE I NJIHOV RAD ?? Od danas je počela #prodaja presadnica (cvijeća, povrća i ukrasnog bilja) u našem školskom plasteniku uz pridržavanje mjera preporučenih od Stožera civilne zaštite. Prodaja se odvija radnim danom od 9 do 11 sati ispred plastenika. Katalog svih presadnica možete vidjeti na: http://ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr/upload/ss-poljoprivredna-veterinarska-os/images/newsimg/1388/File/KATALOG%20PONUDE%20IZ%20PLASTENIKA.pdf?fbclid=IwAR2YWG2Dea6UHwNSqGW7d18OqbXXn6poF4KgyVXaxHnsgiXQkzsA2hssPyE CIJENE: razne vrste kupusnjača 1 kn/kom razno povrće i cvijeće 2,5 kn/kom ljekovito i aromatično bilje 5 kn/kom #pivšo #škola #učenici #presadnica #sadnja #povrće #cvijeće #ukrasnobilje #kupujmodomaće #kupujmohrvatsko #domaće #plodovizemlje #plastenik #poljoprivreda #agrobiznis #agriculture #naturalproducts #health #homegrown #vegetable #organic #food #organicfood #nature #green

Objavu dijeli poljoprivredno_veterinarska_os (@poljoprivredno_veterinarska_os)

Ovih dana otvorili su i plastenik u kojem možete kupiti presadnice raznoraznog bilja.

– Najviše nam se prodaju paprika i rajčica. Imamo 5 sorti paprika i 6 rajčica, otkriva koje se sorte presadnica najčešće prodaju.

Drže se higijenskih mjera

Plastenik je za prodaju svakodnevno otvoren od 9 do 11 sati.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Nitko nema bolju pilu od njih: Osječka škola dobila zanimljivu prinovu u svom voznom parku

Od povrća prodaju kelj, brokula, kupus, a neke su sorte već sve i rasprodali. Prodaju i sadnice začinskog i aromatičnog bilja: bosiljak, timijan, ružmarin, anis, kadulju, mentu… Od cvijeća imaju celoziju, ciniju, neven i pelargonije,… Cijelu ponudu možete pogledati ovdje.

– Cvijeće nam se prodaje, ali ovih dana najbolje nam ide povrće, kaže voditelj prakse.

Pojašnjava nam i kako se drže svih higijenskih preporuka. Osim što svi zaposlenici nose maske i rukavice, kupci koji ih ne donesu, dobiju ih od njih. Također, kupci u plastenik ulaze jedan po jedan, a u redu ispred stoje na sigurnosnom razmaku.

Marić zaključuje kako sve ide po planu, ali kako mu ipak nedostaje ono zbog čega i radi svoj posao – rad s učenicima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap