Pretraga

Jedna županija odlučila: Većina srednjoškolaca ostaje na online nastavi i sljedeći tjedan

A- A+

U Istarskoj županiji većina srednjoškolaca, oni od 1. do 3. srednje, ostaju na online nastavi do 22. veljače. Na A modelu su u toj županiji od sljedećeg tjedna svi osnovnoškolci te maturanti. S druge strane, odluku o povratku srednjoškolaca u škole danas je donijela Koprivničko-križevačka županija.

Foto. Unsplash

Dvije županije, Istarska i Koprivničko-križevačka, ove su srijede donijele odluke o organizaciji nastave od 15. veljače.

U Istri osnovci i maturanti u školama, ostali online i sljedeći tjedan

U Istri je odlučeno kako se u klupe ipak neće vratiti svi srednjoškolci. Ondje će se, naime, do 22. veljače nastava u srednjim školama odvijati većinski online, prema C modelu. Izuzetak su samo maturanti koji će nastavu imati prema A modelu, u školi.

Za sve osnovnoškolce u Istri, dakle i one od prvog do četvrtog i one od petog do osmog razreda, nastava će se odvijati u školama, odnosno i oni su na A modelu.

– Od 22. veljače godine planira se nastava u svim srednjim školama, za sve razrede, prema modelu A (nastava u školi) ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, a što će se sagledati u tjednu prije planiranog početka nastave, priopćili su iz Istarske županije.

Izdvojeni članak

Dvije županije već su donijele odluku: Od 15. veljače svi srednjoškolci u klupama

Koprivničko-križevačka će ravnateljima dostaviti uputu da se svi vrate u škole

Odluku o organizaciji nastave od ponedjeljka donijela je i Koprivničko-križevačka županija.

– Župan je kazao kako aktualna epidemiološka situacija otvara mogućnost da se nastava od ponedjeljka, 15. veljače za sve razrede srednjih škola odvija kontaktno te da će Županija ravnateljima dostaviti uputu za  pripremu takvog oblika nastave što su jednoglasno podržali i svi članovi Stožera, priopćili su iz te županije.

Tamošnji župan Darko Koren tvrdi da aktualne brojke i epidemiološka situacija ukazuju da trenutno nema velikog rizika za prelazak na kontaktni oblik nastave.

Nama kao osnivačima je ostavljena mogućnost da sami donosimo odluke, a vjerujem kako ćemo o tome sutra razgovarati i na sastanku Hrvatske zajednice županija i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Smatram da  sadašnje okolnosti dopuštaju da se učenici vrate u škole, a ovisno o daljnjem razvoju epidemioloških uvjeta koji se uvijek mogu promijeniti, donosit ćemo daljnje odluke, zaključio je župan Koren i dodao kako je siguran da će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu te apelirao na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bi se zaštitilo zdravlje učenika, nastavnika i njihovih obitelji.

Podsjetimo, od ponedjeljka su se u škole vratili svi srednjoškolci u Zagrebu i Ličko-senjskoj županiji te nekolicini srednjih škola Sisačko-moslavačke. Primorsko-goranska i Međimurska županija odlučile su da od 15. veljače na A model prelaze također svi razredi koji su do sada slušali nastavu na daljinu, o čemu više možete čitati ovdje.

Jedna županija odlučila: Većina srednjoškolaca ostaje na online nastavi i sljedeći tjedan
Share via
Copy link
Powered by Social Snap