Pretraga

Od jeseni velika promjena u zagrebačkim školama: Zbog korone se skraćuje školski sat

A- A+

Prema neslužbenim informacijama, od ove jeseni u zagrebačkim školama koje rade u dvije smjene doći će do skraćenja trajanja školskog sata. Tako će umjesto klasičnih 45 školski sat trajati 40 minuta, a dobiveno vrijeme između dvije smjene bit će utrošeno na čišćenje i pripremanje učionica sukladno epidemiološkim mjerama.

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja
Foto: Youtube screenshot; N1

Kako neslužbeno doznaju 24sata, od jeseni će doći do velike promjene u nekim školama zbog pandemije koronavirusa. Tako najavljuju da će se u zagrebačkim školama koje rade u dvije smjene skraćivati školski sat. Trajat će pet minuta kraće pa će tako umjesto 45, školski sat iznositi 40 minuta. Radi se uglavnom o školama u koje će biti prebačeni učenici onih škola koje uslijed potresa koji je u proljeće zadesio Zagreb, neće moći adekvatno izvoditi nastavu.

Skraćivanjem trajanja školskog sata će se dobiti vrijeme između dvije smjene za dezinfekciju i čišćenje školskih prostora i učionica. Uz druge epidemiološke mjere, smjene će služiti za održavanje distance između grupa učenika, prenosi 24 sata.

Od jeseni velika promjena u zagrebačkim školama: Zbog korone se skraćuje školski sat
Share via
Copy link
Powered by Social Snap