Pretraga

Još četiri županije donijele odluke o tome kako će od ponedjeljka izgledati nastava

A- A+

Osim Grada Zagreba, još četiri županije objavile su odluke o tome kako će se u sljedećem tjednu izvoditi nastava. Riječ je o Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj, Varaždinskoj i Brodsko-posavskoj.

Foto: Inga Đuđik/srednja.hr

Istarska županija odluku o nastavi od 3. svibnja donijela je još jučer. Odluku o nastavi, uz Zagreb, do sada su javno objavile još četiri županije.

Zagrebačka županija

Organizacija nastave u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija ostaje ista i idući tjedan. Tako će od 3. do 7. svibnja i dalje učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo (model A), dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu (model C). Praktična nastava i vježbe u srednjoškolskim ustanovama u istom vremenskom razdoblju odvijat će se uživo (model A).

Odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija dostupna je ovdje.

Također, preporučuje se gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da nastavu organiziraju sukladno županijskoj odluci.

Splitsko-dalmatinska županija

Odluka koju je donio stožer Splitsko-dalmatinske županije primjenjuje se također do 7. svibnja.

– Ističemo kako zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola te studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu C odnosno ‘online’ nastava, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred), učenika završnih razreda srednjih škola te maturante gdje će se nastava održavati po modelu A odnosno neposredno u školi, kažu iz Stožera SDŽ i dodaju da je dozvoljeno je održavanje praktične nastave u školskim objektima.

Izdvojeni članak
nastavnica

Grad Zagreb donio odluku o modelu nastave za idući tjedan, pogledate tko je u školi

Varaždinska županija

Za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda u Varaždinskoj županiji nastava će se provoditi u školi, po modelu A. Učenici osnovnih osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastavu će pohađati na daljinu, prema modelu C. I srednjoškolci su na online nastavi, a izuzetak su učenici završnih razreda srednjih škola, odnosno maturanti. Stručna praksa u školama i praksa kod poslodavaca odvija se prema modelu A. I za učenike Glazbene škole u Varaždinu individualna nastava se odvija prema modelu A. Ova odluka primjenjuje se do 8. svibnja.

Brodsko-posavska županija

Na online sjednici Stožera CZ Brodsko-posavske županije usvojen je zaključak kojim se Brodsko-posavskoj županiji kao osnivaču svih osnovnih i srednjih škola na području BPŽ (osim osnovnih škola čiji je osnivač Grad Slavonski Brod) predlaže produženje postojeće odluke o organizaciji nastave u školama za naredna dva tjedna odnosno do 14. svibnja.

To znači online nastavu, dakle po modelu C, za više razrede osnovnih škola i sve razrede srednjih škola osim maturanata te nastavu u učionicama za niže razrede osnovnih škola i maturante. Model A primjenjuje se i kod vježbi te praktične nastave.

Copy link
Powered by Social Snap