Pretraga

Kakva gesta! Škola iz Hercegovine donirala novac za razrušenu sisačku školu

A- A+

Sisačkoj Glazbenoj školi Frana Lhotke, koja se nakon razornog potresa mora srušiti i iznova izgraditi, dobro dođe svaka kuna. Obradovala ih je stoga svakako divna gesta učenika iz Ljubuškog koji su im humanitarnim koncertom prikupili gotovo 20.000 kuna.

Glazbena škola Frana Lhotke

Glazbena škola Frana Lhotke nakon potresa: foto: Andrej Kauzlarić | srednja.hr

Ponosni smo i sretni da smo u ovim teškim vremenima i ograničavajućim okolnostima ipak uspjeli prikupiti lijep iznos i pokazati kolegijalnost i solidarnost onda kad je najviše potrebno, pohvalili su se iz Glazbene škole Ljubuški.

Glazbena škola Ljubuški, uz suorganizatore Grad Ljubuški i HKD Napredak, podružnica Ljubuški, humanitranim je projektom u tom hercegovačkom gradu, prikupila ukupno 5.000 konvertibilnih marka, što je oko 19.500 hrvatskih kuna.

– Cjelokupan iznos uplaćen je na namjenski račun otvoren za novčane donacije za obnovu zgrade Glazbene škole u Sisku. Ponosni smo i sretni da smo u ovim teškim vremenima i ograničavajućim okolnostima ipak uspjeli prikupiti lijep iznos i pokazati kolegijalnost i solidarnost onda kad je najviše potrebno, kazali su iz ljubuške glazbene škole.

Međutim, poručili su kako bez publike ne bi uspjeli.

– Našim prijateljima u GŠ Frana Lhotke u Sisku želimo da se što prije vrate redovnoj nastavi u svoju obnovljenu zgradu, zaključuju.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Glazbena u Sisku potpuno je razorena: ‘Potres je slomio našu školu i naša srca’

Iz sisačke su škole zahvalili kolegama na donaciji. Podsjetimo, Glazbena škola Frana Lhotke toliko je razorena u prosinačkom potresu, da se više neće moći koristiti. Ravnatelj škole nakon potresa snimio je unutrašnjost školske zgrade, poručivši onima koji gledaju video da zgradu uz koju iz veže toliko uspomena vide posljednji put. No, hrabri Siščani se ne predaju. Škola skuplja donacije, a koliko joj znači učenica Sara Kolar pokazala je svirajući ispred razrušene škole.