Pretraga

Kakva nagrada: Učenici rasturili na državnom natjecanju pa osvojili besplatno ljetovanje

A- A+

Državni pobjednici Vjeronaučne olimpijade, natjecanja iz Vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola, i njihovi mentori osvojili su nagradno putovanje. Tjedan dana provest će na Korčuli, gdje su ih ugostile časne dominikanke.

Najbolji vjeroučenici na Korčuli | foto: IKA

Ne nagrađuju se samo, kao što smo navikli, najbolji učenici iz Matematike i Informatike, već, eto, i oni iz Vjeronauka. Tako je Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije, tijelo zaduženo za provedbu školskog Vjeronauka, i ove godine odlučio nagraditi najbolje vjeroučenike.

Kako javlja Informativna katolička agencija, državne pobjednike Vjeronaučne olimpijade u Korčuli su u svom samostanu ugostile sestre dominikanke. Ljetovanje je dar Hrvatske biskupske konferencije za najbolje uspjehe koje su ostvarili učenici i učenice osnovnih i srednjih škola i njihovi vjeroučitelji mentori.

Voditeljica i organizatorica putovanja je tajnica NKU-a Anita Vranić. Učenici su na Korčulu došli 30. lipnja, a ostaju do 6. srpnja.

Ekipno natjecanje

Inače, Vjeronaučna olimpijada je ekipno natjecanje. Dakle, ne natječe se svaki učenik posebno, već svaku školu predstavlja četiri učenika.

U kategoriji osnovnih škola pobijedili su učenici OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića, čiji je mentor bio Ilija Nikolić, dok su pobjednici u kategoriji srednjih škola učenici Isusovačke klasične gimnazije iz Osijeka, koje je mentorirao Hrvoje Juko.

Učili iz velikih skripta

Također, za razliku od drugih natjecanja, na Vjeronaučnoj olimpijadi se ne ispituje redovno gradivo iz škole, već se učenici s mentorima pripremaju po materijalima za točno određenu temu. Ove školske godine tema je bila Biblija – pisana Božja riječ.

POGLEDAJTE MATERIJALE IZ KOJIH SU UČILI:

Download [0.98 MB]

Kakva nagrada: Učenici rasturili na državnom natjecanju pa osvojili besplatno ljetovanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap