Pretraga

Koronavirus ušao u školu: Zaraženo četiri nastavnika, prelaze na online nastavu

Koronavirus ušao je u Osnovnu školu Privlaka u Zadarskoj županiji, potvrdio je to tamošnji pročelnik za obrazovanje. Ravnateljica kaže kako je za sada zaraženo četiri nastavnika, dok zaraženih učenika nema. Zbog svega škola prelazi na Model C, odnosno u potpunosti će u sljedećih 14 dana nastavu provoditi online.

Foto: ?? Claudio Schwarz | @purzlbaum; Unsplash

Kako piše HRT, djelatnica Osnovne škole Privlaka neko se vrijeme nije osjećala najbolje, a jutros je stigao nalaz testa koji je bio pozitivan na koronavirus. Škola zato prelazi na online nastavu.

– Ono što znamo iz razgovora s ravnateljicom je da je jedna ili više osoba zaposlenih u Osnovnoj školi Privlaka inficirano virusom. Oni su u kontaktu s epidemiolozima i dobit će upute kako se ponašati u sljedećih 14 dana. Mislim da bi online nastava trebala trajati 14 dana, rekao je za HRT županijski pročelnik za obrazovanje Ivan Šimunić.

Ravnateljica je otkrila kako je među zaraženima više nastavnika, a na sreću, za sada nema zaraženih učenika.

– Pozitivan je jedan djelatnik, međutim javljaju se njegovi kontakti sa simptomima, povišenom temperaturom i kašljem. Ukupno su zaražena četiri nastavnika, oni su zajedno putovali tjedan dana prije početka nastave. Zaraženih učenika nema, izjavila je za HRT ravnateljica škole Verica Škribola.

Kako piše HRT, zasad nije poznato koliko je osoba završilo u samoizolaciji, te hoće li i učenici morati biti pod mjerama. Prema svemu sudeći, navodi isti izvor, do prijenosa virusa došlo je prošloga tjedna, kada je održan je radni sastanak djelatnika škole.