Pretraga

[Leonardo da Vinci] Učenici iz Tesle na dvotjednoj razmjeni iskustava u Pragu

A- A+

Učenici zagrebačke I. tehničke škole nedavno su se vratili s iznimno zanimljivog gostovanja u Češkoj gdje su razmjenjivali znanje s praškim vršnjacima.

arhiv škole

Učenici I. tehničke škole Tesla iz Zagreba dugogodišnji je korisnik programa EU mobilnosti, a ne tako davno su u sklopu potprograma Leonardo da Vinci gostovali u Pragu. 

Izdvojeni članak

Život nakon Erasmusa: Prestajete sa studentskim životom u kojem je sve podređeno vama

Vrijedna edukacija

Tijekom 14 dana mladi Zagrepčani i Zagrepčanke su s češkim kolegama razmjenjivali praktično i teorijsko znanje te učili principe rada, upravljanja, programiranja i postavljanja alarmnih sustava za kućnu uporabu i male objekte.

– Učenici su naučili mnogo o vrstama sustava od onih mali, za kućnu uporabu, do onih velikih koje koriste banke i muzeji. Također su upoznavani s vrstama kamera i detektora te njihovim načinom rada, napisala nam je ravnateljica Ivanka Sluganović.

Što donosi 'da Vinci'?

– Potprogram Leonardo da Vinci obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika. Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu, napisala je ravnateljica Tesle.

U ožujku gostuju u Italiji

Dodala je još kako su prilikom posjeta češkoj metropoli organizatori posvetili pozornost kulturnom životu, sportu i razonodi kako bi učenici dobili što bolji uvid u način školovanja, ali i druge aspekte života u ovom lijepom europskom gradu.

U sklopu programa Leonardo da Vinci za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, učenici I. tehničke škole Tesla se već pripremaju za novo putovanje. Naime, u ožujku druga grupa putuje u talijanski Ivre, u posjet srednjoj strukovnoj školi Olivetti kako bi s vršnjacima razmijenili znanja iz robotike i upravljanja industrijskim robotima, otkriva nam ravnateljica Sluganović.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap