Pretraga

Lijepa i humana gesta profesora postala je viralna

A- A+

Profesor Honore Kahi predaje komunikacije na Sveučilištu Alassane Ouattara u jednom gradu Obale Bjelokosti. Svoju online slavu stekao je prošlog tjedna kada su ga studenti uslikali kako čuva bebu jedne studentice tijekom predavanja. Beba nije prestajala plakati i mlada ju majka nije nikako mogla umiriti pa je profesor uzeo stvari u svoje ruke.

Facebook; Site De Rencontre Des Etudiants De L’afrique

U ovoj zemlji nije ništa neobično da studentice dovode djecu na predavanja. Toga je dana mlada majka s predavanja profesora Kahija morala izaći tri puta jer njena beba nije prestajala plakati. Kako ju nije uspijevala umiriti, profesor je ponudio svoju pomoć, piše Huffington Post.

Izdvojeni članak

Učiteljica prije testa svakom učeniku napisala poruku na stol

Uz majčino dopuštenje, prekrivač je omotao oko leđa, kako bi stvorio nosač za bebu. Beba se istog trena umirila, a kako se profesor lagano kretao prostorijom na kraju i zaspala. 

– Studentica mi je kazala kako ju je dirnula moja gesta i kako je ostala iznenađena jer se generalno profesori drže na velikoj distanci od studenata, kazao je profesor za Huffington Post dodavši kako vjeruje da bi profesori trebali bolje poraditi na stvaranju solidarnosti i socijalnih veza sa studentima. 

Oduševljeni studenti su uslikali profesora i fotografije objavili na Facebook stranici koja okuplja afričke studente. Njihova objava sakupila je više od 27 tisuća ‘lajkova’, a vijest se brzo proširila društvenim mrežama. 

Što se tiče dobrih vještina s djecom, profesor objašnjava kako je zapravo normalno u ruralnim vještinama ovako nositi bebe, a povez je naučio raditi gledajući kako tamošnje žene to rade.
Također je kazao kako želi da se mlade majke obrazuju, a čak i ako imaju male prilike za to, neka ostanu ustrajne, optimistične i borbene. 

– Borba je smisao života jer život nije lagan, zaključuje profesor Kahi, a prenosi Huffington Post.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap