Pretraga

Matematički odsjek na zagrebačkom PMF-u dobio kabinet iz budućnosti

A- A+

Od jučer studenti matematičkog odsjeka na zagrebačkom PMF-u na raspolaganju imaju suvremeno opremljeni „Vip Lab“. Opremljen je najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te superbrzim Internetom, a matematičkom odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave.

3D printer u novom kabinetu matematičkog odsjeka na PMF-u

Osim u znanstvene svrhe, Vip Lab će studenti moći koristiti za svoje potrebe, kao primjerice druženje i odmor između predavanja, a povremeno će i Vipnetovi predstavnici za studente u njoj održavati predavanja ili radionice, natjecanja poput hackathona ili case-studya i predstavljanje novih tehnologija.

Niz novih mogućnosti za studente matematike

Izdvojeni članak

[FOTO] Učionica budućnosti: Srednjoškolci iz Karlovca nastavu će pratiti na tabletu i pametnoj ploči

S voditeljima studija te nastavnicima odsjeka Vipnet će, između ostalog, surađivati kroz izvođenje nastave u dijelu izbornih kolegija, organizaciju terenske nastave (posjet Vipnetovom kampusu), ali i kroz razvoj novih studijskih programa.

Sve to je nastalo kao rezultat suradnje između Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a, a uz suvremeni kabinet, studentima matematike će omogućiti upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim iskustvom kroz uključivanje studenata u radno okruženje putem studentskih praksi, rada na projektima ili studentskih poslova, a suradnja obuhvaća i mogućnosti stipendiranja izvrsnih studenata.

– Na matematičkom smjeru PMF-a educiraju se izvrsni kadrovi koji stječu vrlo tražene vještine za digitalno doba, a mi u Vipnetu želimo s njima surađivati još od studentskih dana. Stoga, kroz opremanje Vip Laba i partnersku suradnju s matematičkim odsjekom, želimo omogućiti mladim matematičarima dovoljno rano da steknu uvid kako poslovni svijet funkcionira i koje su sve mogućnosti primjene njihovih vještina u realnom poslovnom okruženju, istaknuo je prigodom otvranja kabineta Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnetu.

Samo u SAD-u do 2020. će potreba za data scientistima porasti za 28 posto

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Zagrebačka IX. gimnazija, prva srednja škola opremljena učionicom budućnosti

Da Big Data i machine learning nisu samo „buzzwordovi“, najbolje govore i rezultati IBM-ova istraživanja, prema kojem će potražnja za Data Scientist-ima samo u SAD-u do 2020. narasti za 28 posto. A na samu perspektivu ovih zanimanja, kao i značaj suradnje s Vipnetom, tom se prigodom osvrnuo i pročelnik matematičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a, Eduard Marušić-Paloka.

– Mladi stručnjaci koje izlaze s PMF-a iznimno su traženi na tržištu rada te praktički mogu birati između najboljih hrvatskih i inozemnih poslodavaca. To je činjenica na koju smo posebno ponosni i koja nam potvrđuje da svi zajedno radimo odličan posao u educiranju i formiranju kadrova koji će sutra biti pokretači hrvatskog gospodarstva. Dodatno, htio bih se zahvaliti i Vipnetu koji je prepoznao matematički odsjek kao centar izvrsnosti te se radujemo budućim zajedničkim aktivnostima koje idu u smjeru snažnijeg povezivanja obrazovnog sustava i gospodarstva, naglasio je Marušić-Paloka.

Matematički odsjek na zagrebačkom PMF-u dobio kabinet iz budućnosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap