Pretraga

Mijenja se Pravilnik o izletima: Roditeljski uoči maturalca moći će se održati na daljinu

A- A+

Ponude za izlete i maturalce agencije će školama uskoro moći slati i elektorničkom, a ne zemaljskom poštom. Međutim, ovo će vrijediti samo u slučaju epidemija i drugih nepogoda. Nacrt Pravilnika o izletima dopušta i da se roditeljski sastanci prije maturalca održe online.

Foto: Pixabay

U javom se savjetovanju našao Nacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, koji definira nekoliko dodatnih mogućnosti “u slučaju elementarnih nepogoda, epidemija bolesti ili nastajanja drugih okolnosti”, kao što je trenutačna, još uvijek proglašena, pandemija koronavirusa.

Prvo, omogućuje se kraće trajanje postupka u kojem agencije školama moraju poslati ponude za izlete.

– Izmjenama i dopunama Pravilnika nakon prestanka okolnosti na temelju kojih učenici nisu mogli sudjelovati u planiranoj izvanučioničkoj nastavi te školske ustanove nisu imale mogućnost provođenja propisanog postupka odabira ponuda, omogućit će se provođenje postupka u kraćem vremenu od propisanog te će se planirana izvanučinička nastava moći realizirati, stoji u pojašnjenju objašnjenja izmjena.

Također, omogućuje se, u slučaju potrebe, da roditelji učenika prije izleta ne dolaze fizički na roditeljski sastanak, već da se on održa online.

A uvodi se i digitalizacija postupka zaprimanja prijava.

U-  slučaju elementarnih nepogoda, epidemija bolesti ili nastajanja drugih okolnosti, sve ponude potencijalnih davatelja usluga dostavljat će se elektroničkim putem, a ne zemaljskom poštom kako je propisano postojećim Pravilnikom. Zbog uočenih neujednačenih postupanja vezano uz unošenje podataka u Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave, kao i usklađivanja s propisima kojima je uređeno pružanje usluga u turizmu, mijenja se i navedeni obrazac, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Javna rasprava o pravilniku otvorena je deset dana, a možete joj se priključiti putem sustava e-Savjetovanja.

Copy link
Powered by Social Snap