Pretraga

Ministar Fuchs tražio da se nastavnici uvrste u aplikaciju za cijepljenje

A- A+

Sindikat hrvatskih učitelja jučer je konstantirao kako je sramotno što nastavnici, koji se u planu cijepljenja navode kao prioritetna skupina, u aplikaciji cijepise ne mogu naznačiti da su nastavnici, čime ulaze istu kategoriju kao i svi drugi građani. Nakon njihove intervencije i ministar Radovan Fuchs zatražio je da se izmjeni aplikacija.

Radovan Fuchs

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

– Intervenirali smo i zamolili da se, ako je ikako moguće, ispravi aplikacija koja je sada dostupna te da se kategorija nastavnika, odnosno djelatnika u obrazovanju pojavi kao jedan od elemenata u njoj, rekao je u četvrtak nakon sjednice Vlade Radovan Fuchs, javlja Dnevnik.hr.

Ministar znanosti i obrazovanja napomenuo je da plan i dinamiku cijepljenja provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je nadležan za izradu sheme, a podsjetio je da se zaposleni u obrazovanju mogu cijepiti u ambulantama obiteljske medicine i tamo reći da su prosvjetni radnici te samim time i potencijalno više izloženi zarazi.

Rekao je i kako je Ministarstvo s HZJZ-om dogovorilo da se cijepljenje za obrazovne radnike, odnosno učitelje, učiteljice i sve one koji rade u školama, organizira i u samim školama, onda kada bude dovoljno cjepiva.

– Učitelji su definitivno prioritetna skupina, zaključio je Fuchs.

Izdvojeni članak

Sindikat razočaran aplikacijom za prijavu cijepljenja: Zaboravili ste na učitelje!

Podsjetimo, prije ministra, Sindikat hrvatskih učitelja od Ministarstva zdravstva zatražio je da čim prije kategoriju nastavnika uvrsti u aplikaciju za prijavu cijepljenja. Smatraju sramotnim što se nastavnici, koji se u planu cijepljenja navode kao prioritetna skupina, u aplikaciji cijepise ne mogu naznačiti da su nastavnici, čime ulaze istu kategoriju kao i svi drugi građani, a svakodnevno su u kontaktu s ljudima.

Ministar Fuchs tražio da se nastavnici uvrste u aplikaciju za cijepljenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap