Pretraga

Ministar Jovanović: Nastava na poplavljenim područjima kreće sljedeći tjedan, a maturanti će i na jesenskom roku moći upisati željeni fakultet

A- A+

Učenici na području Brodsko-posavske županije već bi sljedeći tjedan mogli ući u svoje škole te započeti s nastavom. Potonje je izjavio ministar obrazovanja Željko Jovanović na jučerašnjem sastanaku s predstavnicima škola s područja Brodsko-posavske i Vukovarsko srijemske županije. Istaknuo je i da će maturanti s tog područja moći pristupiti jesenskom roku te upisati željeni fakultet.

Foto: srednja.hr

S obzirom da vodostaj rijeke Save opada, ministar obrazovanja Željko Jovanović na jučerašnjem sastanku s predstavnicima škola s područja Brodsko-posavske i Vukovarsko srijemske županije izjavio je kako će učenici s tog područja moguće početi s redovitom nastavom sljedeći tjedan, prenosi Soundset.

Postoji i jesenski rok mature za upis željenog fakulteta

Kao što smo već pisali, veći dio od 1 100 maturanata s poplavljeno područja ispitima državne mature pristupit će nakon 9.lipnja što će im omogućiti Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Izdvojeni članak

Studenti poručuju: Higijenske potrepštine i lijekovi su najnužniji te molimo građane za što više donacija

– Ako netko od učenika ne uspije pristupiti državnoj maturi postoji i jesenski rok, ali ćemo omogućiti tim učenicima da se sukladno uspjehu na državnoj maturi u jesenkom roku mogu upisati na željeni faklutet, izjavio je ministar Jovanović nakon sastanka u Županji. Također je dodao da bi učenici s poplavljenog područja iduće školske godine mogli dobiti i besplatne udžbenike.

Ne treba širiti paniku – epidemije nema

Što se tiče opasnosti od epidemije zaraznih bolesti na poplavljenom području, među ugorženima nalaze se i brodsko-posavski stanovnici. No, nadležne institucije tvrde da nema razloga za širenje panike.

Ističu da u Brodsko-posavskoj županiji nema epidemije te da se voda iz vodovoda svakodnevno ispituje i ispravna je za piće. Ipak, građne se upozorava da ne korist vodu iz bunara kako bi izbjegli moguću zarazu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap