Pretraga

MIOC od danas ima novog ravnatelja: Otkrio nam je kakvi su mu planovi za XV. gimnaziju

A- A+

Nikola Dmitrović, nastavnik informatike poznat po tome što je veliki broj učenika odveo na međunarodna natjecanja, od jutros je novi ravnatelj zagrebačke XV. gimnazije. Plan mu je, kaže, nastaviti gdje je jučer stao. Iako ističe da velikih promjena neće biti, najavljuje digitalizaciju dijela poslova, a naglasak stavlja i na okupljanje bivših učenika. Planira MIOC pozicionirati i na društvenim mrežama, a priželjkuje i energetsku obnovu škole.

XV. gimnazija u Zagrebu / Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

– Procedura je odrađena, primopredaja napravljena i od sutra se nalazim u novoj ulozi, rekao nam je jučer, u ponedjeljak, Nikola Dmitrović, novi ravnatelj zagrebačke XV. gimnazije.

Dugogodišnja ravnateljica MIOC-a Ljiljana Crnković otišla je u mirovinu, a njezino je mjesto jutros preuzeo Nikola Dmitrović, nastavnik informatike poznat po tome što je veliki broj učenika odveo na međunarodna natjecanja.

Izdvojeni članak

Miočanin pobijedio na jednom od najjačih informatičkih natjecanja na svijetu

‘Moja dužnost osigurati najbolje uvjete za dodatni rad svima koji to žele’

Dmitrovića, koji je osim kao nastavnik informatike i voditelj natjecanja u MIOC-u godinama bio i satničar, uoči samog početka mandata pitali smo kakvi su mu planovi za XV. gimnaziju.

– Od 2007. godine sam dio uprave škole. Radeći na izradi rasporeda i organizaciji nastave imao sam priliku upoznati sustav i stalno raditi na njegovom poboljšanju. Plan mi je sutra nastaviti gdje sam danas stao. Nastava će i dalje biti u središtu mog rada, organizacije i vođenja, jer je odgojno-obrazovni proces temelj škole, a visoka razina znanja koju učenici dobivaju, jedan su od osnovnih razloga zašto učenici upisuju našu školu. Natjecanja znanja drugi su važan dio MIOC priče. Daroviti i visoko motivirani učenici dodatnim izvannastavnim radom, organiziranim sustavom priprema i sudjelovanja na natjecanjima usvajaju dodatna znanja koja nisu obuhvaćena redovnom nastavom. Učenici nisu obvezni sudjelovati na natjecanjima, ali smatram da je moja dužnost osigurati najbolje uvjete za dodatni rad svima koji to žele, kako učenicima tako i nastavnicima. Uz nastavu i natjecanja, nastavit ću poticati osmišljavanje dodatnih projekata usmjerenih na razvoj darovitosti i znanstvenih potencijala učenika. Naravno, i dalje ću nastaviti motivirati učenike na bavljenje volonterskim aktivnostima, humanitarnim radom, društvenim aktivnostima.. tj. svim onim stvarima koje miočani rade sve ove godine, rekao nam je novi ravnatelj.

Nikola Dmitrović, novi ravnatelj MIOC-a | screenshot: BUG TV

Na naše pitanje planira li kakve velike izmjene, odgovara kako velikih promjena neće biti.

– Učinit ćemo određene optimizacije u organizaciji, digitalizirati dio poslova, ali će glavni smjer kretanja biti isti kako i do sada, ističe Dmitrović. No, otkrio nam je gdje vidi prostor za napredak.

– Zaklada MIOC Alumni važan je novi dio identiteta XV. gimnazije. Tu vidim prostora za napredak kroz okupljanje nekadašnjih učenika u provedbi zajedničkih projekata na korist škole i učenika. Planiram pokrenuti nove komunikacijske kanale na društvenim mrežama. Nadam se da će uskoro i projekt energetske obnove škole postati realnost, kaže.

‘Moramo maksimalno iskoristiti periode kada smo uživo u školi’

Ispričao nam je i kako na online nastavu gleda samo kao na nadomjestak pravoj nastavi uživo.

– Ništa ne može zamijeniti živu nastavu. Online nastava koju provodimo u školi je najbolja što se može, ona je uživo putem videokonferencijskih alata, ali jako nedostaje neposredni kontakt, mogućnost kvalitetne grupne rasprave i naravno nedostatak kontakta među učenicima. Moramo biti strpljivi, moramo biti kreativni i moramo maksimalno iskoristiti periode kada smo uživo u školi, uvjeren je novi ravnatelj.

Izdvojeni članak

Zbog potresa skoro im se poduplao broj učenika u zgradi: Ravnateljica MIOC-a priča kako su organizirali nastavu

Na kraju smo ga pitali želi li štogod dodati ili naglasiti.

– Mogu naglasiti moju veliku zahvalu dosadašnjoj ravnateljici Ljiljani Crnković koja odlazi u mirovinu, a koja mi u ovim teškim vremenima ostavlja sigurnu, uređenu, uspješnu i jedinstvenu školu spremnu za daljnji napredak, zaključio je Dmitrović.

MIOC od danas ima novog ravnatelja: Otkrio nam je kakvi su mu planovi za XV. gimnaziju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap