Pretraga

Mislite da dobro znate engleski jezik? Pokušajte riješiti zadatke s državnog natjecanja

A- A+

Državno natjecanje iz engleskog jezika, koje se krajem prošlog tjedna održalo u Svetom Martinu na Muri, okupilo je učenike drugih i četvrtih razreda srednjih škola, koji su najbolji poznavatelji tog jezika u svojoj generaciji. Kakve su zadatke morali točno riješiti da bi si osigurali titulu najboljih, provjerite u nastavku.

Izdvojeni članak

Provjerite koji hrvatski učenici najbolje poznaju engleski jezik i iz kojih su škola

Na državnom natjecanju iz engleskog jezika natjecati se mogu samo učenici osmih razreda osnovne i drugih i četvrtih razreda srednje škole koji pohađaju nastavu iz engleskoga jezika prema planu i programu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tko je bio najbolji među njima ove godine, provjerite ovdje.

Agencija za znanost i obrazovanje, inače organizator ovog natjecanja ustupila nam je zadatke koji su dočekali učenike na državnoj razini. Tako je ovaj ispit zapravo dosta nalik onome na državnoj maturi. Sastojao se od slušnog prepoznavanja na temelju kojeg su učenici morali zaokružiti točne odgovore koji se odnose na zvučni zapis, od čitanja s razumijevanjem te od zadataka uporabe jezika.

Prvi dokument sa zadacima ispod ovog teksta, odnosi se na zadatke za učenike drugih razreda, a u drugom su dokumentu zadaci za četvrte razrede srednjih škola.  Prvi zadatak u oba ispita, dakle slušno prepoznavanje, možete preskočiti, budući da nemamo zvučni zapis, a zadatke čitanja s razumijevanjem te uporabe jezika pokušajte riješiti.

Kada završite s ispitom, ispod dokumenata s pitanjima, nalaze se dokumenti s odgovorima u kojima možete provjeriti koliko toga ste točno odgovorili. Sretno!

Zadaci s državnog natjecanja iz engleskog jezika

Zadaci Za Državno Iz Engleskog_2. Razred by srednja.hr on Scribd

Zadaci Za Državno Iz Engleskog_4. Razred by srednja.hr on Scribd

Rješenja zadataka s državnog natjecanja iz engleskog jezika

Rješenja Za Državno Iz Engleskog_2. Razred by srednja.hr on Scribd

Rješenja Za Državno Iz Engleskog_4. Razred by srednja.hr on Scribd

Share via
Copy link
Powered by Social Snap