Pretraga

MZOS objavio katalog e-kolegija

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uspostavilo je u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom (Srce) Katalog e-kolegija ustanova u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, objavili su iz ministarstva na svojim stranicama.  U katalogu možete naći e-kolegije koji se izvode na vašem faksu.

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Nećete vjerovati, ali u MZOS-u se dogodila odlična stvar za obrazovanje

Kako piše na stranicama SRCA, e-kolegijem se smatra sveučilišni kolegij ili njegov značajan dio koji se izvodi uz uporabu informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) te interneta.

E- kolegije koji se izvode na vašem faksu, odsada možete naći na katalogu e-kolegija. Katalog je zamišljen kao središnje mjesto na kojem će se nalaziti osnovni podaci o svim e-kolegijima koji se nalaze u redu predavanja i izvode ih ustanove u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Katalog na jednome mjestu omogućava pregled podataka o e-kolegijima koji se izvode u ustanovama u sustavu visokog obrazovanja, povećava i dostupnost i “vidljivost” podataka o e-kolegijima i samih e-kolegija  te omogućava jednostavnije praćenje tijeka implementacije e-učenja na visokim učilištima. 

Katalog omogućava i planiranje daljnjih akcija vezano uz sustavnu implementaciju e-učenja na razini visokog obrazovanja pojedinih sastavnica, kao i na nacionalnoj razini
osiguranje veće dostupnosti postojećih podataka o broju e-kolegija, piše na stranicama MZOS-a.

Katalog je uspostavilo i održava Srce, kao partner Ministarstva, a zadužen je za pružanje tehničke potpore u korištenju Kataloga odnosno pri upisu podataka o e-kolegijima te za njihovo ažuriranje.

E-kolegije pretražujte ovdje.

MZOS objavio katalog e-kolegija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap