Pretraga

Na Veterinarskom fakultetu izdan prvi online udžbenik priznat od Sveučilišta

A- A+

‘3D atlas privjesnog kostura konja’ prvi je online priručnik u Hrvatskoj uvršten u službeni nastavni materijal Sveučilišta. Radi se o potpuno besplatnom udžbeniku prvenstveno je namijenjenom studentima veterinarske medicine, ali se njime može služiti širi krug znanstvenika, stručnjaka, veterinara, anatoma, kirurga i ostalih srodnih zanimanja.

Online udžbenik – 3D anatomski atlas/foto: Veterina.com

U razvijenijim zemljama svijeta nije neobična praksa da u službenu literaturu fakulteta spadaju udžbenici i knjige koji postoje samo u elektroničkom obliku. Kod nas se to počinje prakticirati tek sada. Profesor Tomislav Gomerčić s Veterinarskog fakulteta Zagrebu izradio je ‘3D atlas privjesnog kostura konja’, prvi online priručnik u Hrvatskoj uvršten u službeni nastavni materijal Sveučilišta.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] U sklopu Veterinarskog fakulteta otvorena Klinika za zarazne bolesti

– Prilikom izrade ovog udžbenika korištena je mogućnost prikaza kostiju u trodimenzionalnom obliku upotrebom računala, tako da se svaka kost može okretati u prostoru i mogu se vidjeti svi elementi sa svih strana. Svi tiskani osteološki udžbenici imaju nedostatak jednodimenzionalnog prikaza pa se pojedina kost mora prikazati s više slika, a ponekad ni to ne omogućuje prikaz pojedinih anatomskih elemenata, stoji u predgovoru atlasa.

Atlasom se može služiti širi krug znanstvenika, stručnjaka, veterinara, anatoma, kirurga i ostalih srodnih zanimanja, a potpuno je besplatan i dostupan ovdje.

Brojnim studentima zasigurno će biti od velike koristi, budući da 3D atlas omogućuje lakše i bolje razumijevanje gradiva od tiskanih izdanja u kojima se gradivo objašnjava tekstom i slikom. Ipak, autori su svjesni kako za savladavanje gradiva student mora držati u rukama prave kosti i učiti iz tekstualnih udžbenika, pa ovo izdanje zapravo nadopunjuje dostupnu literaturu.

Na Veterinarskom fakultetu izdan prvi online udžbenik priznat od Sveučilišta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap