Pretraga

Oni su najjača karika sustava: Provjerite je li među 615 najboljih profesora i neki vaš

A- A+

Početak školske godine ujedno je i razdoblje kada Agencija za odgoj i obrazovanje promovira uspješne nastavnike i profesore u zvanja mentora i savjetnika. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje najboljima u sustavu, onima koji unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini svojim radom i stručnošću. Ukupno 615 odgojno-obrazovnih djelatnika bit će promovirano početkom listopada, a njihova imena već su poznata.

Foto: Pixabay

Kako smo već i objasnili, u zvanje mentora i savjetnika može napredovati svaki odgojno-obrazovni djelatnik koji je to zaslužio svojim radom i stručnošću, a glavna pogodnost koju pritom stječu promovirani jest, osim titule, viša plaća.

Izdvojeni članak

Toni Milun poručio nastavnicima da budu hrabri i preuzmu odgovornost

Za napredak u zvanje mentora vrednuje se uspješnost u radu s učenicima, izvannastavni stručni rad te stručno usavršavanje. Nastavnik koji ima kao cilj steći zvanje mentora mora imati zapažene rezultate u odgojnom radu s učenicima kao i zapažene obrazovne rezultate učenika. Osim toga, važan faktor u ocjeni za napredovanje je i dobra suradnja nastavnika s kolegama, kao i predstavnicima društvenog okružja škole. U mentora mogu napredovati i ravnatelji. U zvanje savjetnika, pak, napreduju nastavnici koji imaju najmanje 11 godina iskustva, izvrsni su u radu s učenicima te su postigli najmanje 15 bodova iz izvannastavnog stručnog rada. U oba se zvanja učitelji i nastavnici biraju na pet godina i mogu biti ponovno izabrani u isto zvanje.

Promocija će se za najnovije nastavnike koji su napredovali održati 5. i 6. listopada na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a ovom će prilikom priznanje dobiti 615 odgojno-obrazovnih djelatnika. Njihova imena možete vidjeti u dokumentima koji slijede.

Oni su najjača karika sustava: Provjerite je li među 615 najboljih profesora i neki vaš
Share via
Copy link
Powered by Social Snap