Pretraga

Najveća učenička smotra održat će se na daljinu: O najboljim radovima glasat će se online

A- A+

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je upute za organizaciju i provedbu smotre radova učenika strukovnih škola i vježbeničkih tvrtki. Ovogodišnji WorldSkills Croatia održat će se online. Tijekom 10 dana bit će otvoreno online glasanje gdje će posjetitelji mrežnih stranica odabrati najbolji rad i vježbeničku tvrtku. Po pet najboljih radova svake smotre (svakog zanimanja), kažu, bit će digitalno prikazano.

WorldSkills Croatia 2019. | foto: Marko Matijević/srednja.hr

– WSC smotre 2021. će se organizirati u virtualnom okruženju, sukladno uputama Prosudbenog povjerenstva. Najboljih 5 radova svake smotre odabrat će Prosudbeno povjerenstvo te će biti predstavljeni na mrežnim stranicama Agencije WorldSkills Croatia. Tijekom 10 dana bit će otvoreno online glasanje gdje će posjetitelji mrežnih stranica odabrati najbolji rad i Vježbeničku tvrtku. Svih 5 najboljih radova svake WSC smotre bit će prikazani digitalno na centralnoj lokaciji gdje će se održavati Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021, stoji tako u uputama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Zbog epidemioloških mjera, smotra koja se odvija samo na državnoj razini, a koja na jednome mjestu s ciljem promocije strukovnih zanimanja okuplja sve učenike strukovnih zanimanja, ove će se godine, nažalost, održati online, u digitalnom obliku od 11. do 13. svibnja 2021. godine. Organizacija će, kao je i planirano, biti smještena u prostorima Zagrebačkog velesajma, gdje ove godine neće biti dopušten dolazak gostiju.

Izdvojeni članak

Državna prvakinja u frizerstvu otkrila nam koje su tri brze ‘zurke’ idealne za školu

Na WSC smotrama, pojašnjavaju, sudjeluju učenici koji se kao pojedinci ili članovi određene skupine ističu znanjem, vještinama ili sposobnostima u skladu s pravilima i uputama pojedine smotre.

Agencija je objavila detaljne upute za organizaciju i provedbu ovogodišnjih smotri WorldSkills Croatia, koje možete preuzeti s ove poveznice.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap