Pretraga

Nakon našeg članka, mnoge su škole poželjele ovakav oblik online nastave: Zagrebačka škola izradila je upute

A- A+

Njima se sva nastava odvija uživo, satovi traju 30 minuta, a učenici se moraju javiti za riječ. Imaju i usmena odgovaranja pa i online druženja… Nakon objave naše priče o drugačijem obliku online nastave, mnogi su poželjeli barem isprobati model zagrebačke OŠ Lauder Hugo Kon. Kako bi podijelili dobra iskustva, iz škole su pripremili upute.

Foto: Inga Đuđik/srednja.hr

– Cilj nam je podijeliti naša dobra iskustva i vrlo jednostavna rješenja, koja funkcioniraju. Reakcije i ocjene roditelja su izuzetno pohvalne, kaže Sanja P. Goldstein, v.d. ravnatelja OŠ Lauder Hugo Kon.

Nastava je u potpunosti uživo, a zadovoljni su i učitelji i učenici

Izdvojeni članak

Potpuno drugačija online nastava: Sve sate imamo uživo, učenici se moraju javljati za riječ, a sustav nam nikad nije zaštekao

Kao što smo pisali, Židovska osnovna škola u Zagrebu ima potpuno drugačiji pristup online nastave. Sva nastava odvija im se uživo, satovi traju 30 minuta, a učenici se moraju javiti za riječ. Imaju i usmena odgovaranja. Unajmili su komercijalni softver pa  sa sustavom dosad nisu imali nikakvih problema, a svi nastavnici od prvog dana rade od kuće.

Ravnateljica nam danas otkriva kako se takav oblik online nastave u nekim slučajevima pokazao boljim i od klasičnog.

– Prema onome što smo iskusili u ovih 7 tjedana, učenici su se snašli bolje od očekivanog. Ono što je zanimljivo, djeca s individualiziranim programom, kao i neki kojima teže ide praćenje nastave u školi, sada funkcioniraju bolje – aktivni su na satu, trude se više, osjećaju se bolje nego u učionici, kaže Goldstein.

Imaju i produženi boravak, dopunsku i dodatnu nastavu, izvannastavne aktivnosti

Ponosna je što se mnoge druge škole zanimaju za njihov model online nastave.

– Nakon objave na vašem portalu, kontaktirali su nas i drugi novinari, ali još važnije – kontaktirale su nas kolege iz drugih škola, osnovnih, srednjih, glazbenih. Obećali smo da ćemo napraviti kratak pregled, tj. upute prema kojima smo organizirali u 72 sata nastavu na daljinu, ističe ravnateljica.

To su i učinili, pa prenosimo njihove upute.

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Očekuju da će se dio nastave i dalje izvoditi online

Izdvojeni članak

Proveli smo dan u posve drugačijoj OŠ Lauder Hugo Kon i oduševili se

Ravnateljica nam je i ukratko ispričala u čemu leži tajna njihova uspjeha.

– Ukratko, način organizacije nastave, raspored, dnevni boravak, vrednovanje, dopunska i dodatna nastava – sve smo uspjeli posložiti, a paralelno učimo na pogreškama i planiramo unapređenja. Očekujemo, barem jednim dijelom, nastavak školovanja on line i u sljedećoj školskoj godini. Jako je važno da svi razmijenimo iskustva i preuzmemo jedni od drugih ona najbolja. To se zove kreativni rad i to je istinska provedba škole za život, zaključila je Goldstein.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap