Pretraga

Naslikaj najbolji zemljovid i osvoji nagradu

A- A+


Izdvojeni članak

Student ste i imate poslovnu ideju – evo vam prilika da je unovčite

Hrvatsko kartografsko društvo otvorilo je natječaj za nadarene slikare, koji su istovremeno zaljubljenici u geografiju. Do 1. ožujka 2013. svi dobni uzrasti do 16 godina mogu poslati svoje crteže na temu ‘Moje mjesto u današnjem svijetu’. Najboljih šest bit će predstavljeno na izložbi dječjih radova u sklopu 26. međunarodne kartografske konferencije u Dressdenu od 25. do 30. kolovoza 2013. Nekoliko najdojmljivijih crteža iz cijelog svijeta osvojit će nagrade.

Hrvatsko kartografsko društvo objavilo je natječaj za najbolje naslikane radove na temu ‘Moje mjesto u današnjem svijetu. Sudjelovati mogu svi dobni uzrasti do 16 godine, a radove treba poslati najkasnije do 1. ožujka ove godine. Najboljih šest bit će predstavljeno na međunarodnoj kartografskoj konferenciji, koja se održava u Dresdenu od 25. do 30. kolovoza 2013. U toj međunarodnoj konkurenciji par najistaknutijih radova bit će nagrađeno.

Nagrada za najbolje naziva se Barbara Petchenik, a dobila je ime po kartografkinji koja je čitav život radila s djecom. Osim toga bila je dopredsjednica Međunarodnog kartografskog društva, kojeg je i Hrvatska članica, pa sudjeluje u ovom natjecanju.

Cilj ovog natječaja je poticanje dječjeg kreativnog prikazivanja svijeta u grafičkom obliku, poboljšanje njihove kartografske percepcije i doživljaja okoline. Hrvatska u ovom natjecanju Međunarodnog kartografskog društva (International Cartographic Association – ICA) sudjeluje od1995. godine, te su od tada naši mladi nadareni slikari postigli niz uspjeha sa svojim radovima.

Međunarodni žiri natjecanja posebno će obratiti pozornost na prepoznatljivost poruke, kartografski sadržaj i kvalitetu izvedbe. Svaka karta mora sadržavati naljepnicu na poleđini sa slijedećim podacima: ime, dob, adresu škole ili vrtića, i zemlju iz koje autor dolazi, te naslov rada na engleskom ili francuskom, kao i hrvatskom jeziku.

Osim nagrade, najbolji radovi bit će objavljeni u različitim internacionalnim geografskim i kartografskim publikacijama. Praksa je bila na prethodnim natjecanjima da izvršni odbor ICA pošalje pobjedničke radove UNICEF-ovu Međunarodnom odboru za umjetnost, kao prijedlog za razglednicu.

Dakle više je razloga za sudjelovanje u ovom natječaju. Ako imate dobru ideju za temu ‘Moje mjesto u današnjem svijetu’, uz to i malo slikarskog dara, nemate što izgubiti.

Svoje radove šaljite na natječaj najkasnije do 1. ožujka 2013. godine, na adresu koordinatorice za Hrvatsku.

Adresa: doc. dr. sc. Ivka Kljaić
Hrvatsko kartografsko društvo
Kačićeva 26
10000 Zagreb

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 01/46 39 481, faks 01/48 28 081 ili elektroničkom poštom: ikljaic@geof.hr

Naslikaj najbolji zemljovid i osvoji nagradu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap