Pretraga

Nastavljaju se natjecanja odgođena zbog korone: Ako im žele pristupiti, učenici moraju ispuniti poseban obrazac

A- A+

Zbog straha od koronavirusa, u proljeće (sad već prošle školske godine) odgođena su natjecanja za učenike. No povratkom učenika u školske klupe, nastavlja se njihovo izvođenje. Na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje objavljen je vremenik njihova održavanja.

Foto: pixabay

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je Vremenik preostalih županijskih i državnih natjecanja i smotri u školskoj godini 2019/2020. koja će se održati između 7. rujna i 31. prosinca 2020.

– Županijska i državna natjecanja i smotre održat će se u matičnim školama učenika ili dostavljanjem snimki radova povjerenstvu na ocjenjivanje, kažu iz Agencije.

Izdvojeni članak

Agencija objavila u kojem razdoblju će se održati natjecanja učenika, no iz Inicijative traže konkretna jamstva

No da bi nastavili natjecanje, učenici moraju popuniti i potpisati upitnik za nastavak natjecanja te ga moraju dostaviti mentoru. Mentor pak isti upitnik mora do 14. rujna dostaviti povjerenstvu za županijska, odnosno do 21. rujna tajniku povjerenstva za državna natjecanja.

U dopuni upita za nastavak natjecanjâ piše kako se natjecanja i smotre za koja ne postoji interes učenika neće biti provedena.

Važno je naglasiti kako pravo sudjelovanja imaju čak i studenti 1. godine studija koji su u školskoj godini 2019/2020. sudjelovali na školskoj odnosno županijskoj razini natjecanja i smotri kao učenici završnih razreda srednje škole.

– Državno povjerenstvo određuje najprimjereniji način provedbe natjecanja/smotre, donosi dopune posebnih pravila te određuje sve potrebne prilagodbe s ciljem što kvalitetenije provedbe natjecanja/smotre u online okruženju, stoji u uputama.

Na stranicama Agencije, u rubrici Natjecanja i smotre, možete pronaći i detaljne upute za natjecanje iz nekog pojedinačnog predmeta.

PROUČITE VREMENIK NATJECANJA:

Download [101.00 KB]

PROUČITE UPUTE:

PREUZMITE OBRAZAC ZA NASTAVAK NATJECANJA:

Ako vam se dokumenti ne učitavaju, osvježite stranicu.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap