Pretraga

Nastavnica zaustavila brbljanje pod satom dosad nečuvenom prijetnjom učenicima

A- A+

Bliži se ljeto, a kako je vrijeme sve povoljnije nastavnicima je ponekada teško zadržati pažnju učenika. Pa su se neki od njih dosjetili inovativnih prijetnji đacima koji su pod satom nemirni. Naime, da bi ih ‘doveli u red’ profesori su učenicima počeli prijetiti odavanjem spoilera iz najnovijeg nastavka ‘Avengersa’.

Ilustracija; Screenshot: YouTube

Iako je u kinima već neko vrijeme i ruši rekorde gledanosti, film ‘Avengers: Endgame‘ još uvijek nisu svi pogledali. Stoga su se neki nastavnici dosjetili inovativne metode smirivanja učenika koji ometaju nastavu – takvima prijete odavanjem sadržaja posljednjeg nastavka ‘Avengersa’.

Izdvojeni članak

Najbolje serije koje možete gledati u pauzama učenja

Twitterom i Redditom već su se proširile fotografije ove strategije. Najčešće je riječ o tome da nastavnik na ploči ispiše važnu informaciju iz filma, ali izostavi nekoliko ključnih riječi koje onda dodaje ako su učenici previše nemirni na satu.

Rebecca Shamsian, nastavnica engleskog jezika u jednoj školi u New Yorku, ispričala je za Business Insider kako ova metoda funkcionira izvrsno. Slučajno je jedan učenik odao kako još uvijek nije pogledao ‘Endgame’, a kasnije je brbljao pod satom i ometao ostale.

– Rekla sam mu ‘ako odmah ne prestaneš ometati nastavu, odat ću ti spoiler iz ‘Endgamea’. Istog trenutka raširio je oči, zatvorio usta i nastavio raditi na zadatku. Nikada to prije nisam doživjela tako brzo, kazala je Shamsian za Business Insider i otkrila kako je i drugi dan na istom učeniku primijenila istu metodu, još jednom uspješno.

Dodaje, svjesna je da je pred nama vikend pa će oni koji to nisu ipak uspjeti pogledati film. Pokušala je, kaže, nekima zaprijetiti i odavanjem spoilera iz novih epizoda serije ‘Igra prijestolja’, ali taj je pokušaj bio neuspješan.

Foto: Heroic0/Reddit

Nastavnica zaustavila brbljanje pod satom dosad nečuvenom prijetnjom učenicima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap