Pretraga

Nastavnici iznenadili učenike: Umjesto proslave rođendana škole, pripremili im zabavan poklon

A- A+

Gimnazija Sesvete u studenom je napunila 30 godina. Iako zbog epidemioloških mjera veliku obljetnicu nisu uspjeli proslaviti na klasičan način, ipak su se snašli. Na školskim profilima na društvenim mrežama pokrenuli su digitalni adventski kalendar. Svaki dan jedan od profesora predstavlja se učenicima te im dijeli pozitivnu misao, pitanje ili zadatak. Najboljima dijele i šarolike nagrade – od petica do knjiga.

Adventski kalendar Gimnazije Sesvete | foto: Instagram

– Razmišljali smo kako bismo se ovog Božića mogli povezati s učenicima jer smo zbog epidemioloških mjera ostali bez našeg uobičajenog božićnog druženja, priča nam Željka Župan Vuksan, profesorica hrvatskog jezika u Gimnaziji Sesvete.

Sesvetska je gimnazija u studenom napunila 30 godina svoga rada, no zbog epidemioloških mjera, priča nam Župan Vuksan, obljetnicu nisu proslavili kako smo planirali: svečanim domjenkom, koncertima i učeničkim aktivnostima. To je i razlog zbog kojeg su ‘ovu godinu htjeli učiniti toplijom i veselijom, približiti se našim učenicima i poručiti im da u svemu ovome nisu sami’. Pokrenuli su digitalni adventski kalendar.

Svaki dan novi profesor

– Cilj je kalendara svaki dan predstaviti jednog profesora koji učenicima podijeli pozitivnu misao, pitanje ili zadatak na Instagram i Facebook storyju. Sljedeći dan je proglašenje pobjednika i predstavljanje novog profesora. Pitanja su raznolika: pronađi citat, sastavi play listu, jedan dan budi profesor, preporuči mi svoju najdražu knjigu, koje zakone fizike primjenjuješ dok kitiš bor i slično, ovisno o nastavnom predmetu. Odaziv je sjajan, uz petice podijelimo i slatka božićna iznenađenja. Svi storiji arhivirani su na Instagram stranici Gimnazije Sesvete u naglascima pod nazivom 30 jer na ovaj način proslavljamo i 30. godinu škole, otkriva nam profesorica.

Izdvojeni članak

U strogoj tajnosti, profesori Gimnazije Sesvete za norijadu maturantima napravili predstavu

Dodaje i kako je odaziv učenika velik zbog čega je teško je odabrati pobjednika pa nagradu često dobije i nekoliko učenika. Nagrade su šarolike, od petica do knjige, slatkiša, vaučera za pisanje testa, originalnih stranih božićnih slastica. Sitnice koje svaki profesor priprema za svoje pitanje. Župan Vuksan otkriva nam je i koliko su kreativni zadaci njezinih kolega.

– Profesorica matematike je zadala zadatak da joj učenici napišu pjesmu, iz fizike da promatraju zakone fizike prilikom kićenja božićnog drvca, iz hrvatskog da ju nagovore na čitanje njihove najdraže knjige, iz njemačkog da joj argumentiraju što misle je li pogriješila kad je napustila dobro plaćeni posao u banci i postala profesorica, profesor glazbene umjetnosti odabrat će učeničku play listu i najboljoj pokloniti vaučer isprike za slušni test…a što nam tek dolazi nećemo otkrivati! Dnevno imamo oko 500 pregleda i između 50 i 70 odgovora. Profesorica engleskog i talijanskog Jasmina Kranjčević Ćosić sastavila je i razredni kalendar koji je također dobro prihvaćen pa vam otkrivamo današnji zadatak: Obuci za školu nešto božićno, napravi razredni selfie i pošalji ga razrednici, priča nam Župan Vuksan.

Veselimo se povratku starim aktivnostima

Pitamo je i koliko se nastava u doba pandemije u njihovoj školi razlikuje od one klasične. Odgovara kako su do sada zabilježeni samo pojedini slučajevi pa su i razredi odlazili u samoizolaciju prema potrebi, dok su profesori do sada većinom bili svi na nastavi. Nastava se provodi prema A modelu, a od sljedećeg tjedna, kao i ostale škole, prelaze na C model, odnosno nastavu na daljinu. Spremni su, kaže, no ipak se vesele ‘što skorijem povratku u stare školske klupe sa svim redovnim i izvannastavnim sadržajima koji su nenadoknadiv dio školskog dana’.

– Kao i svi želimo da sve ovo prođe, da skinemo maske i vratimo se starim aktivnostima koja nam svima nedostaju, zaključuje Župan Vuksan.

POGLEDAJTE GALERIJU IZ KALENDARA:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap