Pretraga

Nastavnici, provjerite mailove: Stižu obavijesti dobitnicima nagrade za najbolje djelatnike

A- A+

I ove će godine 513 učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja dobiti nagradu za najbolje prosvjetne djelatnike. Svečana će dodjela, kada će izaći i popis dobitnika, biti održana u srijedu, 5. listopada na Dan učitelja. Neki su nastavnici već dobili mail obavijesti da su među dobitnicima nagrade.

nastavnica

Foto: D. Kovačević, srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove će godine, povodom Dana učitelja koji pada na iduću srijedu, 5. listopada nagraditi najbolje nastavnike u državi. Konkretno, nagradu u bruto iznosu od 10.000 kuna dobit će 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja i to za prethodnu školsku godinu 2021./2022.

Ove godine 513 nagrađenih prosvjetara

Tome je prethodio javni poziv preko kojeg se nagrađuju istaknuti pojedinci koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. Neki su nastavnici, konkretno oni koji su se našli među dobitnicima, već danas na svoje mail adrese počeli dobivati obavijesti od Ministarstva.

– Poštovani/a, ovim putem va obavještavamo da ste na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019) i prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje izabrani kao jedan od 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2021./2022., stoji u screenshotu maila koji su nagrađeni nastavnici počeli dijeliti po društvenim mrežama.

Izdvojeni članak

Nastavnici dobivaju dodatak na plaću za rad u školama s ‘otežanim uvjetima’: Takvih je u Hrvatskoj 179

Tko su dobitnici? Znat ćemo idući tjedan

Popis učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja koji su ovogodišnji dobitnici nagrade kao najbolji djelatnici u prosvjeti izaći će kad bude svečana dodjela, na sam Dan učitelja, u srijedu 5. listopada. Do tada potencijalnim dobitnicima preostaje samo provjeriti svoje elektroničke poštanske sandučiće.

Podsjetimo, u kriterije koji se boduju prilikom nagrađivanja najboljih prosvjetara ulaze, između ostaloga, mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

nastavnica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap