Pretraga

Nastavnici transparentom zahvalili učenicima: Željeli smo pokazati kako živimo učiteljski poziv

A- A+

Iako je uobičajeno da se na kraju školovanja učenici zahvaljuju nastavnicima, učitelji riječke Osnovne škole Nikole Tesle napravili su upravo obrnuto – zahvaliti su se učenicima i to – nekoliko metara dugačkim transparentom. Ravnateljica prepričava kako su učenici najprije bili zbunjeni, a potom iznimno radosni. Njihov je cilj, zaključuje, učenicima prenijeti dio pozitive.

Transparent na Osnovnoj školi Nikole Tesle u Rijeci | foto: OŠ Nikola Tesla

– Ova školska godina bila nam je teška i zahtjevna kao i ostalima. Obilježile su je, nažalost, i odlasci dragog kolege, oca kolegice, oca jedne učenice (od COVID-a), zaraženi učenici, članovi njihovih obitelji, učitelji, članovi njihovih obitelji, samoizolacije, rad na daljinu. Previše i za više godina, a kamoli ne za jednu, kaže nam Tatjana Bandera-Mrakovčić, ravnateljica Osnovne škole Nikole Tesle u Rijeci.

Htjeli smo im usaditi dio pozitive

Iako je uobičajeno da se na kraju školovanja učenici zahvaljuju nastavnicima, učitelji riječke Osnovne škole Nikole Tesle napravili su upravo obrnuto – zahvaliti su se učenicima i to – nekoliko metara dugačkim transparentom. Ravnateljica nam prepričava kako su u čestim razgovorima tijekom prošle godine zaključili koliko su im djeca zapravo jako dobra.

– Imamo 567 učenika i velika većina su uistinu izvrsni. U svemu tome manje je važan njihov školski uspjeh od ponašanja i vrijednosti koje nam govore da će postati dobri ljudi. U odgoju je najvažnija obitelj, ali mislimo da smo i dio pozitive mi u školi pomogli usaditi učenicima, uvjerena je Bandera-Mrakovčić.

Transparent na školi | Oš Nikola Tesla, Rijeka

‘Previše pozornosti posvećuje se negativnostima’

Tako su, prepričava, došli do potrebe da oni sami to i kažu.

– Nismo željeli onako uobičajeno na satovima i putem oglasne knjige već i ostalim građanima i prolaznicima trgom ispred škole pokazati kako živimo učiteljski poziv i volimo našu djecu svi od učitelja, tehničkog osoblja, administracije, stručne službe i ravnateljice. Učenici su najprije bili zbunjeni, a potom iznimno radosni. Mi smo sretni što je ova gesta polučila zanimanje jer mislim kako previše pozornosti i javnog prostora posvećujemo negativnostima koje nas zamaraju i ne doprinose ničemu dobrome, zaključuje ravnateljica.

Nastavnici transparentom zahvalili učenicima: Željeli smo pokazati kako živimo učiteljski poziv
Share via
Copy link
Powered by Social Snap