Pretraga

Nastavnici u ovoj zemlji u školu su dolazili u suknjama, a sve to u znak podrške jednom učeniku

A- A+

Nakon što su prošle godine 15-godišnjeg učenika Mikela Gomeza izbacili iz baskijske škole jer je na nastavu došao u suknji, nastavnici i učenici diljem Španjolske pokrenuli su trend preispitivanja rodnih stereotipa. #LaRopaNoTieneGenero danas broji desetke tisuća objava na društvenim mrežama, a kulminirao je prošli mjesec kada su nastavnici u Španjolskoj počeli na nastavu dolaziti u suknji.

nastavnici u suknjama

Borja Velazquez i Manuel Ortega (s lijeva nadesno)
Foto: Twitter; @borjamusico

Ovih su dana društvene mreže pa onda i mainstream medije diljem planete obišle fotke profesora u – suknjama.

Izbačen iz škole zbog suknje

Prizor je to iz više škola u Španjolskoj čiji su se nastavnici pridružili pokretu #LaRopaNoTieneGénero, u doslovnom prijevodu #OdjećaNemaRoda, piše Daily Mail. Pokret je to koji je zaživio nakon što je prošle godine 15-godišnji Mikel Gomez izbačen iz baskijske škole nakon što je na nastavu došao u suknji.

Spomenuti je pokret inicirao Jose Piñas, nastavnik izbačenog učenika, no uhvatio je maha tek nakon što su Manuel Ortega (37) i Borja Velázquez (36), nastavnici Osnovne škole Djevice Sacedonske u Valladolidu ovaj trend preuzeli na sebe i u škole tijekom svibnja krenuli svakodnevno dolaziti u suknjama.

‘Oblačite se kako želite’

“Škola koja podučava s poštovanjem, raznolikošću, suodgojem i tolerancijom. Oblačite se kako god želite! Pridružujemo se inicijativi #LaRopaNoTieneGénero”, napisao je Borja Velázquez (lijevo na fotografiji) na svom Twitteru profilu.

Hashtag #LaRopaNoTieneGénero na Instagramu broji preko 11 tisuća postova, a engleska inačica #ClothesHaveNoGender preko 17 tisuća.