Pretraga

Ne idu svi na skijanje, u nekim školama nastava počinje već danas

A- A+

Kako je ministar odluku o početku drugog polugodišta prepustio u ruke školama, bilo je za očekivati da će sve objeručke prihvatiti nekoliko dodatnih slobodnih dana. Ipak, vrijedni đaci i zaposlenici nekih škola odlučili su se pridržavati nastavnog plana i programa donesenog na početku godine i nastavu drugog polugodišta započinju već danas.

Foto: http://ss-obrtnicka-os.skole.hr

Burne je reakcije ove jeseni izazvala izjava pomoćnika ministra Momira Karina, kada je rekao da će učenicima biti opravdano svojevoljno produljenje zimskih praznika, ako nakon 12. siječnja idu na skijanje.

Izdvojeni članak

Tko ide na skijanje, ne mora u školu

Ministar odluku o produljenju prepustio školama

Inače, dio je županija, već nakon travnja kada je objavljen kalendar za školsku godinu 2016./2017., a do lipnja po propisanoj proceduri zatražio produljenje praznika, pa im je odobreno da početak nastave bude ponedjeljak 16., umjesto četvrtak 12. travnja.

Nakon žestokih pobuna roditelja, koji su smatrali da se izlikom produljenja zbog skijanja pogoduje elitnom sloju društva, novi je ministar Pavo Barišić školama dozvolio da samovoljno odluče o tome hoće li ili ne produljiti praznike.

Iako je za očekivati kako bi si svatko volio uzeti nekoliko dodatnih slobodnih dana, ipak postoje oni radišni kojima je drugo polugodište započelo danas.

Izdvojeni članak

U ovih šest županija drugo će polugodište početi kasnije nego li u ostatku Hrvatske

U osječkoj školi nisu produljivali praznike i učenici se nisu bunili

Nakon što smo ‘izguglali’ njih tridesetak srednjih škola kojima nastava započinje tek u ponedjeljak, uspjeli smo pronaći i jednu kojoj je nastava krenula već danas – Obrtnička škola Osijek.

Tamošnji učenici pohađaju teorijsku i praktičnu nastavu, a kako ne bi bilo nepotrebnih nadoknada i remećenja rasporeda, uprava praznike nije produljila do 16. siječnja.

– Kod nas je sve ostalo kako je odlučeno na početku školske godine. Tada je donesen plan i program i mi smo se njemu odlučili i prilagoditi, kazala nam je tajnica škole.

Iznenađuje i reakcija učenika, kojima se, izgleda, više nije dalo ostajati kod kuće.

– Učenici nisu negativno reagirali što nastava počinje danas, a ne u ponedjeljak. Koliko mi je poznato, nitko u našoj školi nije zatražio produljenje praznika radi skijanja, ali i da jest ne bi bilo nikakvih problema, to bi se toleriralo i opravdalo, rekla nam je tajnica.

Ne idu svi na skijanje, u nekim školama nastava počinje već danas
Share via
Copy link
Powered by Social Snap