Pretraga

Neće sve županije mijenjati organizaciju nastave: ‘Idemo dalje s ovim modelom’

A- A+

O modelima nastave u narednim tjednima županije će odlučivati samostalno. Dvije su već donijele odluke o organizaciji nastave pa se veći dio učenika vraća u škole. Radimir Čačić kaže kako će Varaždinska županija nastavu i dalje provoditi prema dosadašnjem modelu.

Dopuna teksta, 28.1. u 14:28 h: Varaždinska županija dan je kasnije ipak odlučila promijeniti model nastave, više čitajte na poveznici.

Foto: Ivan Aleksic, Unsplash

– Pri otvaranju školskog sustava treba paziti da nam se ne pojavi eksplozija ovog brzoširećeg virusa. Ovog trenutka ga nemamo evidentiranog. Mi idemo i dalje s modelom da četiri razreda osnovne idu (u školu na nastavu), da viši ne idu, da srednja ne ide, da maturanti idu, rekao je danas Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, za N1 televiziju.

Valja napomenuti kako je, prema podacima Ministarstva obrazovanja, Varaždinska županija među lošijima po postotku dosad zaraženih učenika (4,29%). Ipak, prošli tjedan stanje s brojem novozaraženih se pokazalo povoljnijim, što je vidljivo u tablici ispod.

Broj zaraženih učenika | izvor: MZO

Prema dogovoru epidemiologa i Ministarstva, županije će dalje, kao i u prvom polugodištu, odlučivati o modelima nastave. Trenutno se nastava prema A modelu odvija za učenike od 1. do 4. osnovne i maturante, ostali učenici imaju nastavu na daljinu.

Brodsko-posavska županija već je u utorak donijela odluku da se od 1. veljače svi učenici vraćaju u škole. U Primorsko-goranskoj županiji na A model prelaze svi osnovnoškolci i maturanti (koji su u ovoj županiji trenutno na online nastavi), dok će ostali srednjoškolci PGŽ i dalje ići prema C modelu i to najmanje do 12. veljače. Više o današnjoj odluci PGŽ čitajte ovdje.