Pretraga

Objavljen raspored školskih, županijskih i državnih natjecanja te smotri

A- A+

Agencija za odgoj i obrazovanje je nedavno objavila vremenik natjecanja i smotri za tekuću školsku godinu. Učenici i mentori mogu tako provjeriti što se sve nudi na ‘švedskom stolu’ i možda se priključiti natjecanjima koja su možda nekonvencionalna, poput simuliranog suđenja ili simulirane sjednice Hrvatskog sabora.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

U nedavno objavljenom vremeniku natjecanja i smotri za osnovne i srednje škole navedeni su svi događaji te vrste, kao i datumi njihova održavanja. Bez nekakvih većih odstupanja, natjecanja na školskoj razini će se većinski održavati tijekom veljače, županijska u ožujku, a ona državne razine u travnju.

Već 19. siječnja će se održati školsko natjecanje iz informatike – računalstva, i to je prvo po redu natjecanje. Osim ako se pripremate za natjecanje i smotru ‘Opisujemo sustave’; rok za predaju sažetka rada jest 23. 12. Ako poput mene niste ni znali da takvo nešto postoji, to je razlog više da bacite pogled na popis natjecanja. Možda vam je argumentirano svađanje gušt pa se priključite Natjecanju u debati.

Iako je vremenik pravovremeno napravljen i objavljen, i ove godine postoje neka preklapanja u održavanju natjecanja na školskoj i državnoj razini. Tako će se u isto vrijeme održavati državna natjecanja iz engleskog i njemačkog, a natjecanja iz talijanskog, francuskog i španjolskog jezika imaju jednake datume održavanja na sve tri razine. S obzirom na isti datum županijskog Natjecanja iz matematike te Natjecanja iz latinskog i grčkog, vjerojatno računaju da učenici nemaju istovremene afinitete k brojevima i klasičnim jezicima. Hoće li to wunderkindima predstavljati problem možemo znati tek kada objave i mjesta održavanja natjecanja, što su ovoga puta propustili učiniti.

Cjelokupni popis natjecanja skupa s datumima održavanja, možete pogledati u dokumentu.

Objavljen raspored školskih, županijskih i državnih  natjecanja te smotri
Share via
Copy link
Powered by Social Snap