Pretraga

Od sutra učenici još jedne županije prelaze na online nastavu, izuzetak su maturanti

A- A+

Ovoga tjedna u ukupno šest županija nastava se zbog pogoršanja epidemiološke situacijeza dio učenika provodi na daljinu. Stožer Karlovačke županije donio je odluku prema kojoj od četvrka na online nastavu prelaze srednoškolci, izuzev maturanata, kao i stariji osnovci.

nastava online, škola kod kuće

foto: Valentina Gaščić|srednja.hr

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije donio je novu odluku o izvedbi nastave na tom području.

– Ovom se odlukom utvrđuje način izvođenja nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Karlovačke županije prema modelu C. Iznimno, četvrti i peti razredi srednjih škola nastavu i dalje prate prema modelu A – nastava u školi. Isto se, zbog specifičnosti nastavnog procesa (individualna nastava), primjenjuje na učenike Glazbene škole Karlovac, stoji u novoj odluci o organizaciji nastave na području Karlovačke županije.

Kako je navedeno u istom dokumentu, ovakva organizacija nastave primjenjuje se od četvrtka, 25. ožujka pa sve do 11. travnja. To znači da bi se učenici na nastavu uživo trebali vratiti nakon uskrsnih praznika, koji počinju 2., a završavaju 11. travnja.

Podsjetimo, ukupno je ovo sedma županija koja će provoditi model nastave u kojemu je dio učenika prešao na nastavu na daljinu. U Istarskoj županiji će se do 2. travnja nastava odvijati prema modelu C za učenike od 5. do 8. razreda i učenike od 1. do 3. razreda srednjih škola, isto kao i u Šibensko-kninskoj županiji. I u Primorsko-goranskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji, srednjoškolci su prešli na online nastavu, a iznimka su također maturanti koji su na A modelu nastave. U Krapinsko-zagorskoj županiji za učenike srednjih škola nastava se održava prema kombinaciji modela A i C (na daljinu i uživo), izuzev maturanata. I dio učenika Dubrovačko-neretvanske županije već je dulje vrijeme na online nastavi. Kakvo je stanje sa zaraženim učenicima učenicima u svakoj od županija, doznajte ovdje.

Od sutra učenici još jedne županije prelaze na online nastavu, izuzetak su maturanti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap