Pretraga

Održani izbori u Sindikatu hrvatskih učitelja: Idućih pet godina na čelu ostaje Sanja Šprem

A- A+

U najvećem sindikatu u školstvu, Sindikatu hrvatskih učitelja, održani su izbori za predsjednika. Ponovno je na čelno mjesto izabrana Sanja Šprem, kojoj će to biti treći mandat.

Sanja Šprem

Sanja Šprem | foto: Matica hrvatskih sindikata

Iz Matice hrvatskih sindikata priopćeno je kako je u četvrtak održana izborna skupština Sindikata hrvatskih učitelja koji okuplja oko 20 tisuća zaposlenika škola. Na njoj je za predsjednicu Sindikata u narednom mandatu od pet godina izabrana Sanja Šprem, dosadašnja predsjednica Sindikata hrvatskih  učitelja.

– Sanji Šprem ovo je treći uzastopni mandat na čelu najvećeg granskog sindikata u Republici Hrvatskoj. Ponovnim izborom Sanje Šprem za predsjednicu, Sindikat hrvatskih učitelja potvrdio je da i u narednom periodu želi ostati na putu jačanja i rasta Sindikata te povećavanja njegovog utjecaja i prepoznatljivosti, kako u zemlji tako i u inozemstvu, stoji u kratkom priopćenju Matice sindikata.

Izdvojeni članak

Vlada i sindikati potpisali sporazum o povećanju plaća, Šprem: Rast osnovice u 12 mjeseci je 12,44 posto

Prema natječaju koji je bio objavljen na web stranici ovog sindikata za predsjednika je mogao biti izabran svaki redovni član SHU-a koji kumulativno ispunjava nekoliko uvjeta: ima najmanje 10 godina rada u odgojno-obrazovnoj ustanovi, ima iskustvo sindikalnog povjerenika najmanje u jednom mandatu te iskustvo rada u tijelima Sindikata u najmanje jednom mandatu, a njegovu kandidaturu podržava najmanje jedno županijsko povjereništvo SHU-a. Kandidat nije mogla biti osoba koja je opozvana odnosno razriješena s bilo koje dužnosti u Sindikatu.

Podsjetimo, Šprem je u lipnju prošle godine izabrana i za predsjednicu Matice hrvatskih sindikata, a na toj je poziciji zamijenila Vilima Ribića.

Sanja Šprem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap