Pretraga

Osim u Zagrebu, i u Splitsko-dalmatinskoj županiji učenici se vraćaju u škole

A- A+

U Zagrebu se od ponedjeljka u škole vraćaju svi učenici. Istu odluku danas je donio i Stožer Splitsko-dalmatinske županije, a ona vrijedi i za tamošnje studente.

Ilustracija: Alexandra_Koch; Pixabay

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ovoga su tjedna na nastavi na daljinu bili učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola te srednjoškolci od prvog do trećeg razreda. Od 10. svibnja svi učenici vraćaju se na nastavu uživo, kao i studenti za koje je do sada također vrijedila preporuka modela C nastave.

– Odluka za organiziranje nastave koja je donesena 08. travnja 2021. godine za područje Splitsko-dalmatinske županije izmjenjuje se na način da svi osnovnoškolci, srednjoškolci te studenti od idućeg tjedna (ponedjeljak, 10. svibanj) nastavljaju s nastavom po modelu A, odnosno neposredno u školi. Napominjemo kako je zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje se bilježi pad broja novooboljelih osoba i temeljem preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a uzimajući u obzir i kraj akademske godine, donesena Odluka o vraćanju učenika i studenata u škole/na fakultete, piše u odluci Stožera CZ Splitsko-dalmatinske županije.

Također, u Splitsko-dalmatinskoj županiji dozvoljeno je održavanje praktične nastave.

Izdvojeni članak
razred učenici učionica

Prekid online nastave: Svi učenici zagrebačkih škola vraćaju se u klupe

– Molimo Vas da se pridržavate svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u slučaju promjene epidemiološke situacije te eventualne nove Odluke za organiziranje nastave bit ćete na vrijeme obaviješteni, poručuju iz Stožera SDŽ.

Podsjetimo, odluku o povratku svih učenika u škole danas je donio i Grad Zagreb. U Istarskoj je, pak, jučer odlučeno drugačije. Ondje se produljuje trenutno važeći model prema kojemu učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola i srednjoškolci od prvog do trećeg razreda ostaju na online nastavi i idućeg tjedana.

Osim u Zagrebu, i u Splitsko-dalmatinskoj županiji učenici se vraćaju u škole
Share via
Copy link
Powered by Social Snap