Pretraga

Osječki učenici se potukli zbog školske utičnice: Sud će odlučiti tko je kriv

A- A+

Osječku III. gimnaziju prošlog tjedna obilježila je svađa, odnosno tučnjava, između dvoje učenika nastala zbog utičnice u školskom predvorju. Naime, slučaj razmirice 21. siječnja oko punjenja laptopa i mobitela, koja se prolongirala u tučnjavu Ivone Rosić (18) i K.V. (17), završit će na Prekršajni sud.

www.gimnazija-treca-os.skole.hr

Naizgled bezazlena svađa između dvoje srednjoškolaca u Trećoj gimnaziji u Osijeku završila je fizičkim obračunom zbog čega će slučaj završiti na Prekršajnom sudu. Naime, 18-godišnja Ivona Rosić i K.V. (17) 21. siječnja posvađali su se oko korištenja utičnice u školskom predvorju te će biti prijavljeni za remećenje javnog reda i mira, kao i tučnjavu. Kako to inače biva, akteri tuče imaju oprečne priče, piše Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Ispovijed tinejdžera: Zbog trave, tučnjava i ‘bonkasa’ izgubio sam pravo školovanja

Svađa oko utičnice završila tučnjavom

Sve je počelo u jutro 21. siječnja kad je oboje učenika došlo na dežurstvo te su se posvađali oko toga tko će dežurati u prizemlju, a tko na katu. No prema rasporedu K.V. nije ni trebao biti dežuran.

Drugi razlog svađe bio je korištenje utičnice jer je jedno htjelo napuniti mobitel, a drugo laptop. Budući da nijedna strana nije htjela popustiti, Ivona je slučaj prijavila ravnateljici i pedagogici, nakon čega 17-godišnji učenik ponovno nije htio sići u prizemlje.

Potom je Ivona Rosić iskopčala njegov punjač, i kako učenica opisuje, K.V. ju je gurnuo pa je udarila glavom o zid te ga je u padu ogrebala po ruci. Zatim ju je udario rukama u prsa zbog čega je pala preko stolice i udarila glavom o pod. Nakon incidenta stigli su ravnateljica i drugi iz ureda, kada je učenik rekao ‘da slobodno zovu policiju jer je njegova mama načelnica pa od toga neće biti ništa’.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Tučnjava Agronomije i Šumarstva, FER-u derbi kola


Postupak se pokreće protiv oboje

– Ni na koji način nisam utjecala na odluku I. PP. Mi smo to htjeli prihvatiti, no ako druga strana želi na sud i ako očito žele izvući nekakav novac, to je njihovo pravo. Sud će reći svoje, a moje dijete nije konfliktno. Ako je grijeh što sam ja u policiji, ni tu ne mogu ništa, izjavila je majka K.V. PU osječko-baranjska institut međusobne isprike dosad je primijenila u tri slučaja, no ovaj slučaj će završiti na Prekršajnom sudu, a postupak se pokreće protiv oboje.

Otac učenice zaprepašten jer je krivnja izjednačena

Ivona je u večernjim satima završila u bolnici jer je osjećala bolove na predjelu glave i prsa te vrtoglavicu i povraćanje. S obzirom da još uvijek bolovi traju, na pretragama je i ne pohađa nastavu.

Majka 17-godišnjeg učenika, načelnica jednog sektora u PU osječko-baranjskoj, tvrdi da joj je sin ispričao kako ga je Ivona prva ogrebala, zbog čega ju je odgurnuo, kao i da se spotaknula o stolicu i pala. Niječe da se na majku pozivao s ciljem da nekome zaprijeti, nego da bi ukazao kako ga se ne može ispitivati bez nazočnosti roditelja.

Načelnica je dodala i kako se njen sin odmah nakon incidenta ispričao Ivoni. Međutim, pet dana nakon, oboje učenika je dobilo od policije ‘Posebnu obvezu otklanjanja posljedica prekršaja’ kojom su se jedno drugome trebaju ispričati zbog nedoličnog ponašanja.

– Zaprepašten sam da je policija izjednačila krivnju i tražila od Ivone da se ispriča nekome tko ju je udario te da su u rekordna dva radna dana riješili slučaj. Nisu ispitali pozadinu, izvršili uvid u njezine liječničke nalaze… Smatram da je na to utjecala načelnica koja štiti svog sina. Nismo to prihvatili pa će svoje reći sud, izjavio je za Jutarnji Ivonin otac. U čuđenju je i zbog toga što učeniku ni mu vodstvo škole ‘kojem je poručio maknite se, ja sam ovdje glavni’ nije moglo ništa.

Osječki učenici se potukli zbog školske utičnice: Sud će odlučiti tko je kriv
Share via
Copy link
Powered by Social Snap