Pretraga

Otkrivamo kakve je ocjene u školskoj knjižici te indeksu imao Dražen Petrović

A- A+

Jednostavan, samozatajan i skroman. Wolfgang Amadeus Mozart košarke kako su ga nazivali, Dražen Petrović jednako se dobro snalazio kako na terenu, tako i u školskoj klupi. I danas, godinama nakon stravične prometne nesreće uspomena na Dražena živi, a priče o košarkaškom geniju prenose se s generacije na generaciju. Još pod dojmom obilaska Muzejsko memorijalnog centra Dražen Petrović za Noć muzeja i postavom koja se tamo nalazi, donosimo vam ocjene iz Draženove učeničke knjižice, Svjedodžbu o položenom završnom ispitu u srednjoj školi kao i indeks s Pravnog fakulteta gdje je studirao.

Foto: Muzejsko memorijalni centar Dražen Petrović, privatne fotografije

Dražen 1971. godine upisuje Osnovnu školu Maršala Tita u Šibeniku, a osam godina kasnije srednju Ekonomsku školu gdje je 1983. godine maturirao. Iako mu, sudeći prema ocjenama iz osnovne škole Matematika nije bila jača strana, košarkaška legenda srednjoškolsko ekonomsko obrazovanje završio je s odličnom ocjenom i pritom stekao titulu Ekonomista za računovodstveno financijske poslove.

Kako su nam kazali iz Muzejsko memorijalnog centra, 1983. godine Dražen upisuje Pravni fakultet, no zbog odsluženja vojnog roka u Puli, Dražen je efektivno studirao tek u razdoblju od 1984. pa sve do 1988. godine kao izvanredni student. Nakon što je uz prekide odslušao dvije godine, zbog nastavka sportske karijere u Madridu, Dražen ostavlja fakultet po strani.

– Treba naglasiti kako je Dražen imao veliku želju nakon sportske karijere završiti željeni studij, ističe Miran Crnošija iz Muzeja.

Iako nažalost nikada u ruke nije primio toliko željenu diplomu, Draženovi dokumenti čuvani u Muzeju, uvijek nas s vremena na vrijeme podsjete da se uz sportske obaveze vrlo dobro mogu balansirati i one školske.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap